https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 21 september 2012

Stoppa den omänskliga utvisningen av Haddile, två år

Det här är Haddile, två år. Henne vill Migrationsverket utvisa ensam till Frankrike. Hon talar bara svenska. Jag undrar: Är det robotar programmerade att vara onda som fattar besluten på detta verk, människor kan det inte vara. 
Jag tänker på min lille M, 2 år. Tänk om han rycktes från sina föräldrar, sattes på ett plan till ett land vars språk han inte behärskar....
Alla människor med hjärta i kroppen måste protestera mot detta onda beslut.

Bakgrund hämtad från Facebooksidan om Haddiles utvisning: Haddile föddes i Lund, övergavs av sin mamma 20 dagar efter förlossningen. Hon placerades i familjehem, då varken mamman eller pappan gick att få tag på. Nu har Migrationsverket beslutat att Hadille ska utvisas till Frankrike, då mamman är fransk medborgare. Migrationsverket motiverar detta med att det är större chans att återförenas med mamman i Frankrike, och att detta är för barnets bästa.
Haddile känner inte sin biologiska mamma. Den värld hon känner är familjehemmet, och det är nu hennes familj. Om Haddile utvisas ensam till Frankrike, så kommer det vara en traumatisk händelse för henne. Precis som för vilken tvååring som helst som skiljs från sin familj.
Migrationsverkets beslut är överklagat.

SKRIV på namninsamlingen:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6870

9 kommentarer:

KaosJenny sa...

Åh så gräsligt... Tack för länken... Kram

Granne med potatisodlaren sa...

Eva vad ska man säga? Vi satt här och såg ut som gapande fiskar framför teven. Vad håller migrationsverket på med? Hur är det nere i Skåne? Först en polischef som ska utvisa en sjuk människa trots att migrationsverket vill ompröva fallet och nu detta.
Igår frågade jag mig om varför mamman försvann. Vad gjorde styvpappan egentligen?

Evas Värld sa...

Jenny, så fruktansvärt! Vi måste verkligen sprida detta så att ALLA människor med hjärta protesterar

Evas Värld sa...

Eva, visst är det chockerande. Hur kan tanken på utvisning ens uppstå i någons hjärna? Robotar är det som fattar sådana beslut, inte människor med hjärta. Och tyvärr har väl migrationsministern ofta visat robotaktiga tendenser han med.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, han är ju skriven i sin lilla övernattningslägenhet i Malmö. Jag vet inte varför så många tror att Danmark och Skåne är platsen för vidsynthet.

Margareta Wahlén sa...

Som du tänker jag på min lilla Elsa Dolly. Det är helt ofattbart hur man resonerar. Om man nu tycker det är så viktigt att hon ska få kontakt med mamman, varför inte låta mamman komma hit i så fall så de fick en chans att lära känna varandra?

Cecilia N sa...

Har lagt in en länk om detta på min blogg också och dessutom spridit det på annat sätt.
Tack för informationen.

Evas Värld sa...

Margareta, det verkar som om oförlåtlig nonchalans från de sociala myndigheterna, nu säger de i alla fall att hon inte ska placeras på barnhem i Frankrike... Men det gäller att alla är uppmärksamma och fortsätter protestera

Evas Värld sa...

Bra Cecilia, det är fantastiskt hur vi kan skapa opinion i frågor som denna via nätet!