https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 21 september 2012

Rapport från lättsinnigt mingelliv

Få fester för att fira mig själv - som jag berättade om tidigare. Jag sitter hemma och skriver alldeles ensam hela dagarna, ganska flitig är jag. Och fattig författare. Så jag blir glad för festligheter jag blir inbjuden till och minglar gärna i trevliga sammanhang.
I tisdags var det Forma Books som bjöd till italienskt buffémingel för att presentera tre nya böcker. Det kallar jag generöst av förlaget! Vi drack vin och lyssnade till Simona Ahrnstedt vars nya Romance-roman Betvingade just kommit. Simona utstrålar entusiasm över den genre hon älskar. Jag vill gärna veta mer om hur hon arbetar med bilden av män och kvinnor i en genre är det kan vara lätt att falla i schablonfällan! Återkommer när jag läst boken.
Författaren Björn B Jakobsson har skrivit en skräckthriller med namnet De dödas ljus - men aja baja: När han presenterade romanen berättade han stora delar av handlingen, det får man bara inte. Det är som alltför avslöjande baksidestexter eller recensioner som berättar boken handling (jag avskyr det!). Jag tappade helt lusten att läsa.
En bok jag däremot längtar efter är Mina fräknar av Sofia Hallberg. Hon hade ett härligt underfundigt sätt att berätta om sin bok och det lockade till läsning.
Ja, det var en liten mingelrapport från denna vecka! Återkommer med fler rapporter från mitt  lättsinniga kvällsliv!
Kvällslättsinne får bli mitt nya fritidsvalspråk. Det är jag väl värd?

1 kommentar:

Annika sa...

Har snart läst ut Sofias bok och jag är imponerad. Säger inget mer. :)