https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 15 november 2012

Bok som är bot mot håglöshet

OmslagI morse var det en väldigt bra intervju i Gomorron Sverige TV1 med en glad Bodil Malmsten. Ibland känns det som om hon inte direkt älskar intervjusituationen, det kan jag förstå. Nu var hon glad, klok, avspänd i samtalet med Marianne Rundström. Bodil M blev nyligen utnämnd till Årets melankoliker. Det passar säkert bra. Men i morse var hon  inte alls melankolisk utan väldigt öppen och lättillgänglig.
Ni vet ju redan att jag verkligen uppskattar hennes nya bok: Så gör jag - Konsten att skriva. En alldeles utmärkt inspirerande bok för alla skrivare. Mig ger den stor lust att börja arbeta igen efter en håglös period.
Hoppas att många tar till sig hennes kloka tankar i boken, inser att skrivandet är lust men också möda och tålamod och att det inte finns recept på framgång som man slaviskt ska följa. Det finns till slut bara du och det du vill berätta på ditt alldeles egna sätt.
Läs hennes blogg förresten: http://www.finistere.se/

6 kommentarer:

Karin sa...

Måste kolla om intervjun finns på SVT Play. Hon brukar ju, som du skriver, vara väldigt garderad och nästan lite arg i de flesta intervjuer, så det ska bli kul att se henne lite mera uppåt. Hennes bok står på köplistan.

Margareta Wahlén sa...

Jag har köpt hennes bok och ser verkligen fram emot att läsa den! Tack för ditt tips! (Du skriver att du stryker under och gör kommentarer i boken...tänk jag har fortfarande svårt för det....men jag gillar det!)

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Du kommer att gilla intervjun, Karin!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Margareta! Jag blev så trött på att leta bra citat i böckerna men inte hitta så jag började skriva. Kändes förbjudet först men nu ser jag det som en kommunikation med författaren.

Annika sa...

En riktig inspirationskick! Älskar tonen i boken och den svarta humorn. Men de som tror att det är en handbok i konsten att skriva kommer att känna sig besvikna tror jag. Läste en blogg där skribenten helt missuppfattat syftet med boken och var negativ.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Läste det också Annika och blev förundrad över hur olika man kan tycka om samma bok!