https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 29 december 2012

Böckerna tomten gav mig i år

Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värdeMen vad fick ni för julklappsböcker av tomten?
Jag älskar både hårda och mjuka paket. Både lyx och lärdom och är så nöjd med mina julklappsböcker. Ni kommer att få höra mer om dem. Nu är läsningen vara påbörjad och jag försöker att inte sluka utan njuta för en gång skull.
Vad jag fick?
Lyckliga i alla sina dagar
av Nina Björk, en bok jag så gärna vill läsa. jag har läst många kloka intervjuer med henne och vill dyka ner i bokens förhoppningsvis kloka tankar.
ÄktenskapsbrottNär döden kom till Pemberley 
Jag fick också P. D. James När döden kom till Pemberley - som jag längtat så efter att läsa. Deckardrottningen  ger sig på en fortsättning på Jane Austens älskade Stolthet och fördom, och lägger till en  - hoppas jag - väl konstruerad mordgåta i denna historia med Mr Darcy och Elizabeth. Måtte jag inte bli besviken.
 
Den tredje boken i säcken är Åsa Ericsdotters Äktenskapsbrott en prosalyrisk roman av en av våra mest intressanta poeter. Den handlar om otrohet och svartsjuka och är definitivt svårare att läsa. Men jag tycker mycket om intensiteten i Åsa Ericsdotters språk och ser fram emot att ta del av den.
 
Nu vill jag gärna veta: Vilken bok fick du i julklapp?

9 kommentarer:

Marina sa...

Eftersom vi lagt det där med julklappar på hyllan, så får jag nog införskaffa mina böcker på alldeles egen hand, så vi får väl se vad det kan bli för läsning under året... Ha ett riktigt Gott Nytt år!

Evas blogg sa...

Jag fick ingen skönlitterär bok detta år. Men jag fick en bok om bakverk och efterrätter och en helårsprenumeration på Arena.

Anonym sa...

"Pemberley" precis som du, har ännu inte läst den men ser fram emot det. Dottern står på kö.
Rachel Joyce "Harold Fry och hans..." samt "Niceville"
Oj, höll på att glömma,"Samtal i trädgården" av Karin Berglund.
Jag är mycket nöjd med dessa hårda paket.
Irene

Eva sa...

Marina, ett gott nytt 2013 med många bra läsupplevelser!

Eva sa...

Eva, en prenumeration är allt en väldigt bra julklapp! Och en syndig efterrättsbok mums ... Kram och gott nytt fina Eva!

Eva sa...

Irene! Fina hårda paket minsann.Ska bli spännande att höra vad du tycker om P.D. James, än så länge segar jag mig fram!
Niceville - den boken kunde jag inte släppa, läste tills solen gick upp!

Evas blogg sa...

Tack detsamma!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag fick inga böcker, jag. Istället låg det en ipad, en liten, i mitt paket. Just det paketet som jag trodde innehöll en bok. Efter att ha satt igång den fann jag att just de böcker som jag önskade mig inte finns som e-böcker, varken PD James eller Nina Björk, eller Rosa Liksom, eller Susanna Alakoski så använde jag ipaden för att beställa dem på biblioteket. Nu läser jag Susannas bok och Rosa Liksoms väntar vid sidan om. PD James deckare fick jag på engelska av en kompis. Undrar just om jag fattar finesserna med den.

Eva sa...

Eva jag kommer ju inte igång med att läsa på padden, jag vet inte varför jag är så trög. Ska bli spännande att höra vad du tycker om Pemberley ... jag säger nog nja....