https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 31 december 2012

Gott nytt ändå från en som inte gillar Nyårsafton

Nyårsafton ger mig ångest.  Det finns många orsaker till det men fler till att jag borde vara mitt vanliga lugna tämligen lyckliga jag. Det är jag inte. Jag får panik, jag känner mig ensam och allt blir fel. Så var det inte när jag var liten, vi hade lugna högtidliga nyårsaftnar. Det var också fint när barnen var små och vi hade fester i alla husen på Krokvägen och maskerader.
Sen blev något fel. Kanske det året en smällare exploderade i en marschall och stänkte stearin över hela Elins ansikte. Min panik på SÖS när jag oroligt väntade för att se om något hänt hennes ögon ... det hade det inte. Men brännsåren var hemska. Där nånstans spårade det ur. Det var uppenbart att förväntningarna på nyårsafton var så olika, jag ville ha en lugn kväll, god mat och högtid, inte fest och fylla och gränslöst beteende.
Kanske är det obearbetad ångest från den tiden som sitter kvar.
Nä nyårsafton är ingen bra dag för mig. Den drabbar mig. Men snart stänger vi boken till 2012 som alls inte var ett dåligt år och i morgon bitti när jag vaknar är det 2013.  Då finns alla möjligheter. Igen. Då ....
Och allt är inte elände. Elin och jag gick på champagnebar på eftermiddagen (se bilden)  och hade ett så bra snack. Jag är bara ovan vid att få panik och hamna i detta sorgsna tillstånd.

9 kommentarer:

Bokmoster sa...

Så bra skrivet, håller helt med dig! Gott nytt 2013 :)

Anne sa...

Kram och skönt med nytt år!

Eva sa...

Gott nytt 2013 till dig också Bokmoster!

Eva sa...

Anne, så skönt att vakna till ett nytt år! Allt gott till dig 2013, värme och kärlek! Eva

Marina sa...

Önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Evas blogg sa...

Känner igen lite av din ångest. Men jag kan inte sätta ord på varför jag känner så. Nu ser vi framåt, idag är det 1 januari 2013. Gott nytt år Eva!

KaosJenny sa...

Jättekram till dig Eva. Jag träffar många vars storhelger överlag är ett elände. Och precis som du beskriver så är helgerna olika och har olika betydelse i olika faser i livet... Stjärnstund med dottern verkar däremot fint....
Nåja, nu är vi över på 2013, ett helt år till nästa nyårsafton... Jag önskar dig att du under året hittar någon som du kan njuta av nyårsaftonen tillsammans med :-) Kram

Eva sa...

Tack för hälsningarna Eva och Marina. Nu ser vi framåt!

Eva sa...

Tack fina Jenny! Jag hade inte trott att jag skulle känna mig så kaotisk. Men nu har jag lovat mig själv att inte hamna en gång till i sådan olycklig stämning på nyår... det här var andra gången på kort tid så får det ju inte vara! Det är väl bara så att jag också trivs bäst med kaosfamiljen omkring mig :)