https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 21 januari 2013

Huvudlöst vackert - kläder från Downton Abbey

Det kanske inte är så bra att skriva om en utställning i Stockholm dagen efter det att den stängts? Men inte förrän i lördags såg jag utställningen med kläder från serien Downton AbbeyHallywylska museet. Jag är inte ensam om att följa serien, kön var lång när dörrarna öppnades den nästa sista dagen.
Jag bara suckar framför kläderna, de är så vackra och välgjorda i alla detaljer. Lustigt nog tänkte jag inte på att några av dockorna saknade huvuden förrän jag tog fram bilderna här hemma, jag såg i fantasin personerna i serien när jag såg deras kläder. Eller jag kanske såg mig själv i fantasin?
Huvudlöst vackert! Var finns de fester där jag får bära något så fint?  Den röda till ex.

Den 8 mars 2013 öppnar utställningen "Under ytan… om det onämnbara vid sekelskiftet 1900". Den tar upp aspekter kring de mer intima sfärerna; underkläder som formar kroppen, synen på skönhet och hälsa, moral och sexualitet. Då ska jag skriva om utställningen direkt när den börjar!

3 kommentarer:

Marina sa...

Nu har jaghört så många prata sig varma om denna serie...kanske är dags att försöka se den!

Eva sa...

Marina, jag tror faktiskt att du kommer att älska den här serien!

Margareta Wahlén sa...

Jag har också fastnat i denna välgjorda serie och inte minst njuter man av kläderna! Speciellt farmor bär dem med glans!! Den röda är underbar, skulle passa dig Eva med ditt mörka hår!