https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 13 februari 2013

Filmen Searching for Sugar Man - jag älskar den

Sist av alla /(?) såg Ellen och jag igår Searching for Sugar Man. Malik Bendjellouls oerhört fina film.
Jag säger bara det: Jag kommer att hålla tummarna oavbrutet för att den ska få en så välförtjänt Oscar! Jag visste förresten inte att det var Malik som spelade Philip i den oförglömliga serien Ebba och Didrik!

Vi gick ut från biografen lyckliga över att ha fått möta en så klok, ödmjuk och fantastisk människa som Rodriguez. Så borta från kändismyter, så inriktad på sin musik, en filosof. Musiken är fantastisk, gåtan om varför han inte slog igenom är olöst och oförklarlig.
När karriären inte fungerade återgick han till sitt hårda jobb med att riva hus och uppfostrade sina döttrar med en stark känsla för klass och rättvisa. De berättar hur han tog dem till bibliotek och museer och predikade att det var deras rätt att vara där, talade om rätten till drömmar. Kanske har han nu fått de pengar man uppenbarligen lurat honom på, men det verkar inte vara det viktiga, dem ger han bort till vänner och familj och lever lika enkelt som han gjort.
Att se den sydafrikanska publiken stående jubla i 10 minuter när han kom till sin första konsert i det land där han sig själv ovetande var en ikon för kampen mot apartheid, det var stort. Mina tårar bara rann och jag kan säga att den här filmen:  Den älskar jag!

8 kommentarer:

Marina sa...

Det låter spännande! Jag får erkänna att jag inte hört talas om filmen, men nu blivit väldigt nyfiken och på något vis ska jag väl förr eller senare lyckas se den...

Eva sa...

Marina, det är hans debutfilm som redan vunnit Guldbagge och en massa priser, allt välförtjänt tycker jag!
Nu är han nominerad till en Oscar för denna debutfilm, ganska fantastisk historia!

cruella sa...

Ha, jag är sistare än du!

Margareta Wahlén sa...

Jag älskar den också! En fantastisk film om en ovanlig och fantastisk människa! När vi gick för att se den hade jag ingen aning om vad som väntade mig så min upplevelse blev total! Jag tror inte man ska berätta så mycket för dem som inte sett den ännu bara säga SE DEN! :))

Eva sa...

Då väntar en härlig filmupplevelse, Cruella!

Eva sa...

Håller helt med dig, Margareta! Vi pratar inte om innehållet, säger bara SE DEN!

Cecilia N sa...

Jag är också sistast.

Anonym sa...

I got this site from my buddy who shared with
me concerning this site and now this time I am browsing this web page and
reading very informative articles or reviews at this time.


Here is my blog :: wordpress programmieren