https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 15 februari 2013

Mutivation och motivation

Vet inte hur ni har det med självmutor? Själv är jag lättpåverkad.
Vi pratade i min motionsgrupp härförleden om motivation som ska få oss att träna, äta nyttigt, gå ner det antal kilon vi bestämt.
Det finns mycket som kan motivera mig, främst hälsoaspekter, även om det tog tid denna gång att komma fram till beslutet.
Men vid sidan av motivationen finns MUT-ivationen. Den som jag till exempel använde när jag gav mig en belöningsresa till ett sporthotell på Fuerteventura (se stranden på bilden) när jag gått ner det antal kilo jag bestämt.
Tänkte på det - jag gillar att locka mig själv att göra saker med en och annan muta. Och så länge som det bara är sig själv man mutar är det väl okej?
Hur har du det på mut-fronten?

4 kommentarer:

cruella sa...

Det har aldrig fungerat på mig. En framtida belöning har ingen som helst effekt på mitt beteende i nuet. Har jag råd med en resa sedan, framåt i tiden, har jag råd med en resa nu - och åker, kilon eller inte. Till exempel.

Det vore ju mycket bättre att funka som du. Intressant sånt här, människor är verkligen olika och därför blir det så oerhört trubbigt med råd och diverse klokheter som öses över oss:-)

Cecilia N sa...

Jag mutade på mig diverse kilon när jag skrev uppsats.
Det är väl ungefär på den nivån jag håller mig, lösgodisnivån.

Eva sa...

Cruella, ja det är så kul att kasta ut en fråga och se hur olika alla reagerar! Jag ger mig själv belöningar och får mig att utföra saker!

Eva sa...

Oj Cecilia, du mutade på dig kilon, jag mutade bort dem :)