https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 27 april 2013

Om makt och en deadlines betydelse för en lat

En deadline är det viktigaste som finns för lata personer sa Carl Johan de Geer i teve och fångade min uppmärksamhet, jag som längtar efter en deadline satt av någon annan än mig själv. 
Jag är som en travhäst på tävling,  när det gäller deadlines, tycker om att ha ett mål att springa emot. Att känna omgivningens krav och tryck, det är den bästa medicinen mot min inneboende lättja som gör att jag så gärna prokrastinerar. Uppskjuter till morgondagen. Kanske innebär prokrastinerandet att jag i stället hinner med många andra viktiga saker, vem vet, det tröstar jag mig i alla fall med.
.
För övrigt pratade Carl Johan de Geer och hans medförfattare Ulrika Nandra intressant om makt. De har skrivit boken Ägd i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer.  
Den handlar, vad jag förstod av samtalet, om Makt, att makt varken är bra eller dåligt,  men att den finns och att vi alla på olika nivåer är utövare eller offer. Den ställer frågan om maktens natur nu och i ett tänkt framtida hållbart samhälle.  Jag fångades av deras samtal och av hur olika de är samtidigt som de skrivit en bok tillsammans -  låter som ett spännande samtal i bokform.

2 kommentarer:

Per Allan Olsson sa...

Hur kommer det sig att makten frodas i den mest humanitära (eller konstnärliga) organisation, frågade en av deltagarna när jag häromdagen föreläst i debatt och opinionsskrivande. Se det kan vi inte avhandla i en bloggkommentar, men kanske ska jag skriva nåt i min egen. Och titta i "Ägd". Hälsar PA en route till Jerusalem.

Eva Swedenmark sa...

Skriv om det, PA! Tänkte mycket på slutna strukturer och maktutövning på negativt sätt när jag läste Bodströms artikel idag - tala om beslut och maktutövning i slutna rum med ursäkten att man har ett högre mål.
Spännande med din resa!!!