https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 5 april 2013

Tillsammans och med tillit uträttar vi underverk och upphäver tyngdlagar

Med svindlande övningar på lådor och i gungbrädor visar nycirkusgruppen Magmanus (Magnus Bjøru and Manu Tiger) i sin nya föreställning Attached hur vi alla hör ihop. Hur vårt liv och våra handlingar oåterkalleligen påverkar vår omgivning. Det kan få oss att falla eller att sväva - men vi är intensivt beroende av varandra för att överleva. Tillsammans uträttar vi underverk och överträffar oss själva.
Det sa mig denna föreställning utan ord med två magnifika  cirkusartister som med humor, värme och poesi upphäver tyngdlagen.
Vi slank dit, sonen och jag, och såg föreställningen Attached i Skarpnäcks Folket hus. Inte ett ord yttrades under föreställningen men mitt sinne blev fullt av tankar och poesi när de hoppade, studsade och svävade, helt utlämnade till varandra, fyllda av tillit.

Det kallar jag en mysig fredag, cirkus med sonen och sedan god middag på bästa vietnamesiska restaurangen Nem Nem Quan på Åsögatan. Jag går dit så ofta jag kan - men ändå säger den vänliga personalen alltid: "Vad länge sedan du var här!" 
Ska jag tolka det som att jag är en stammis som borde veta att komma ännu oftare? De vet ju inte att jag miniätit i sex månader och inte gått ut nästan alls för att inte frestas.

4 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Tack för fint kulturtips både för själ och kropp! jag älskar vietnamesisk mat så dit ska vi gå! Trevlig helg!

Min blogg sa...

Ja gå dit, de har riktigt bra mat. Bäst att beställa bord! Så fint ni verkar ha det i Frankrike!

Anonym sa...

Så gulligt av dem att komma ihåg ditt namn, och så typiskt vietnamesiskt! Såklart de vill att en så trevlig kund ska komma oftare :)
Jag älskar också nem nem!!

Eva S - Livet enligt mig sa...

Dit går vi bums när du kommer hem, E!!!