https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 30 maj 2013

Hur allkompetent är du?

Ibland blir jag så trött på den allkompetens man måste ha!
Säger jag efter att just ha lyckats radera alla bilder och adresser i min mobil.
JAG kan inte hjälpa dig, sa killen i 3:s butik.
Ganska dåligt tycker jag.
Han hänvisade mig till Applebutiken.
VI  kan sälja, sa mannen där, men JAG kan inte tekniken.
Tack för den! Jag är tydligen inte ensam om att vara sjukt oteknisk. Milton, 3, försöker hjälpa mig med dvd:n när det går för sakta.

Som författare ska man också kunna mycket! Det räcker inte bara med att skriva en bok, man ska kunna "hisspitcha" den för att få den såld, berättar den roliga bloggen Kreagrafen idag.  Man ska inte bara kunna hisspitcha, man ska helst också vara rätt, kunna pitcha både sig själv och boken. Och kanske göra sig bra i TV? Med mera, med mera ...

Vad är det mer man måste kunna idag, undrar jag? Det är ju inte bara dåligt, nog håller det också hjärnan igång.
Hur allkompetent är du?

6 kommentarer:

cruella sa...

När det gäller tekniska ting: ganska så. Har lärt mig den hårda vägen som frilansande programvaruöversättare. De verktyg man hade att jobba i då var mer sällan helt färdiga eller smidiga. Mobiler, dvd:er osv går också bra. Men jag HATAR fjärrkontroller! De kräver en intuition som jag då inte har.

Eva Swedenmark sa...

Skönt att höra att jag inte är ensam om att brottas med fjärrkontrollerna - jag kan inte förstå heller varför det behövs så många, det kan inte vara rationellt!

Jane Morén sa...

När det gäller Hisspitch etc, så påminner det mig om när folk vill veta vad en tavla handlar om, hur de ska uppfatta den. Omslaget däremot är viktigt, men också första bladet, vilket jag läser, då kan jag känna författarens ton, och idag även baksidestexten som kan skvallra om det alls är en bok för mig. Jag tycker annars det finns något väldigt positivt i att en författare inte vill varudeklarera sin konst! Jag vill inte att författare är smarta marknadsförare, jag vill de är författare med svagheter, tvivel, känslighet och en förmåga att berätta något!

Margareta Wahlén sa...

Vilket ord "allkompetent"...Jag kan sköta videon och dvdn, det kan inte Christer!! och datorn går väl så där, och jag har upptäckt att jag har ett visst tålamod när det kör ihop sig... men blir det verkliga problem ringer jag sonen eller barnbarnet! Hos barnen kan jag aldrig se på TV utan hjälp...det ska kopplas hit och dit med de som sagt förbaskade fjärrkontrollerna!! Att vara författare eller idrottsman också för den delen är inte heller lätt har man förstått! Du ska hela tiden vara mer än det du skapat. Jag tycker man ska vara sig själv , men med öppet sinne, det räcker! :))

Eva Swedenmark sa...

Jane, jag känner att jag bara vill vara och bottna i att vara den jag är, inte förställa mig. Det har jag gjort nog i livet. Visare vill jag bli, men i övrigt vara jag i trygg förvissning om att detta enkla jag duger.

Eva Swedenmark sa...

Ja Margareta jag håller totalt med dig, att vara sig själv med öppet sinne, det är precis vad jag vill.
Så skönt att vi kan säga: Vi duger.
För övrigt verkar det där med barnbarn och fjärrkontroller och teve vara ett gemensamt problem, varför har inte tekniken uppfunnit den enda geniala fjärrkontrollen?