måndag 4 november 2013

Mina elefanter och jag och skrivron


Jag undrar om det är hösten eller ålder som gör att jag har ett sådant absolut oavvisligt behov just nu att få någon slags ordning. Det är inte helt lätt. Jag älskar mina saker och man samlar på sig en del.
Men just nu röjer och sorterar jag, skapar plats och måste det för att kunna andas. Så känns det.
Förra veckan var det skrivbordet. Jag har haft massor med pennburkar, små pryttlar, kontorssaker mm på den fina hyllan på mitt skrivbord. Nu kände jag att det störde min blick.
Jag måste ha något med mera tyngd. Och vad har mera tyngd än elefanter? Jag flyttade ner mina afrikanska elefanter som jag köpte en gång i Sydafrika och de gillar att bo på hyllan framför mig. De känt sig lite osynliga ett tag, meddelade de. Nu tågar de fram alldeles framför mig på led.
De är datumelefanter. Varje månad ska man vända på en elefant så att man ser hur många månader som gått. På bilden står novemberelefanten åt fel håll men jag brydde mig inte om det, han får stå så på bilden. Snart tågar de åt samma håll allihopa. Men i januari är det dags att vända på elefant nummer ett.

Små vardagliga saker piggar upp mig.
I soprummet där man inte får ta saker (dum lag!) hittade jag igår ett jättefint gammeldags syskrin, där fick alla nålar, knappar med mera plats. Och den gamla sylådan med små fack blev en otroligt ordentlig sminklåda.

Ja ni förstår, sortera, kasta ordna. Det kanske är så mycket kaos i mitt huvud just nu att omgivningen måste vara välstädad. Vad tror ni?

7 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Jag känner igen mig precis. När jag behöver få ordning på tankarna, börjar jag med att städa hemmet ...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Känslan av ett tomt skrivbord och välstädat arbetsrum är alldeles gudomlig - och nödvändig

Evas blogg sa...

Jag känner också igen mig. Varje höst får jag röjningsiver. Som om det behöver städas innan jag kan fylla på med idéer. Vilka helt underbara elefanter!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Rent, inget som distraherar tankeflödet, det är bra det, Eva! Ja visst är de fina mina elefanter, alla är olika, en hel radda snälla knubbiga elefanter, det gör mig glad.

Karin sa...

Tolv elefanter promenerade... Nu kommer jag nog att gnola den visan resten av dagen. Fina – klart de vill vara med och skapa!

maggisvarldgmail.com sa...

Så underbara elefanter…ett av mina favoritdjur! Klart du skall ha dem framme att inspirera dig! Skulle själv behöva röja…tyvärr har jag inte bara mina prylar, utan vi härbärgerar även Agnes bohag, samt några kartonger med mammas prylar och bokhandeln….Så jag vet inte var jag ska börja!!!:))

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Elefanter är verkligen fina, Margareta! Jag vet hur det är att röja när man bor i hus, man har liksom så gott om plats att det är lätt att bara stuva undan. Det såg jag när jag flyttade - oj så många stuvaundanställen jag hittade :)