https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 5 januari 2014

Självklart med fest där alla är med, ung som gammal

Födelsedagsbarnet i yngre år
Jag smyger omkring. Miltons far fyllde 40 igår och det var en härlig fest. Men vid halv tolv kände den lille treåringen att det räckte med festandet så vi drog hem, han och jag. Han ville absolut sova med mig i en kuddkoja i vardagsrummet och sover där än. Jag tassar omkring och grubblar över detta märkliga faktum att mitt barn fyllde 40.
Hallå! Det var ju jag som gjorde det. Nyss. Fyllde 40.
Det här förstår jag inte riktigt.
Men det är underbart med fester. Igår ägnade vi i familjen hela dagen åt att laga en massa olika rätter, sen var det fest med libanesiskt mattema på teater Reflex i Kärrtorp.
Det var en så underbar blandning av människor från olika tider i Emils liv, människor med olika erfarenheter och olika relationer, från tidiga barndomsvänner som fortfarande finns i vår liv till senare nya härliga vänner.
Jag bara älskar att det är så självklart att vi umgås över generationerna på en fest.
Det blir en sådan värme och trygghet i det.
Alla hör självklart till.
Tänk om det vore mer så i vårt samhälle.

8 kommentarer:

Pettas sa...

Grattis till din fyrtioåring!
Det är märkligt när barnen blir lika gamla som föräldrarna känner sig:)
Min dotter fyller 40 år i mars. Ofattbart!

Karin sa...

Men oj vad 40-åringen är lik sin son på den bilden! Är du säker på att du inte blandat ihop korten?

Härlig fest, fantastiskt god libanesisk mat och ovanligt många trevliga människor samlade på ett ställe, som dessutom är den perfekta festlokalen!

Anonym sa...

Men Eva, är Emil 40!!?
Är det jag som är gammal... för var tog den lilla killen från glasmålningen vägen??
Jag hinner inte med.
Som du ser följer jag din blogg.
Jätte trevligt och roligt att följa dej.
Kram från "dagis Pia"

Eva Swedenmark sa...

Pettas vad härligt att du förstår Kram!

Eva Swedenmark sa...

Karin, visst var det en trevlig fest. Födelsedagsbarnet var lycklig, överväldigad och fylld av kärlek idag. Det är fint.

Eva Swedenmark sa...

Pia, så kul att du följer bloggen. Och visst är det ofattbart. Nyss arbetade du där på Glasmålningen och nyss var jag en småbarnsmamma :)

Margareta Wahlén sa...

Jag fylls ofta av förundran när jag ser på mina barn…
så vuxna…. ansvarstagande föräldrar och underbara mot sin mamma! och givetvis firar vi alla tillsammans när det är födelsedagar! Jag minns när min äldste son fyllde 25 och bestämt att bara kompisar skulle komma. Vi äldre fick komma en annan gång…och efteråt sa han, aldrig mer mamma! Från och med nu ska vi vara tillsammans gamla och unga när vi har fest! Och så har det blivit! Vilken härlig fest ni verkat haft och jag säger som Karin, "Milton upp i dagen"!

Eva Swedenmark sa...

Margareta, det låter härligt med era fester och familjesammankomster. Vi hade en riktigt härlig fest och idag var det överraskningslunch för Emil, som inte blev så överraskad men väldigt glad :)