https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 2 mars 2014

Det är roligast av allt att skriva tillsammans

Emma Vall, samarbete i med-och motgång

Det är roligare att samarbeta, i med-som i motgång, sa Måns Herngren i TV4 Nyhetsmorgon
Det är så rätt.

Är det inte roligare att skriva på egen hand? frågar folk mig ibland.
Näää säger jag.
Det finns inga skrivprojekt som varit roligare än de som Maria Herngren, Annica Wennström och jag gjort antingen med oss tre som Emma Vall, eller de böcker jag skrivit tillsammans med antingen  Annica (Bärböckerna) eller Maria (bland annat Pappparesan).

Det är så kul att fantisera ihop med dem. Att känna hur de gemensamma idéerna växer fram till ord, till handling, till en bok.

Jag har kanske skrivit ett tiotal av mina totalt 33 utgivna böcker ensam. Det är ganska ensamt. Men alla de andra böckerna tillsammans med älskade Maria och Annica. Det är mina favoritprojekt.

Så mycket energi, lust, kreativitet. Jag älskar samskrivande i synnerhet tillsammans med mina kloka begåvade fantastiska musketöser Maria och Annica. (Som Emma Vall kallar vi oss De Tre Musketöserna - med penna i stället för svård som vapen.


3 kommentarer:

Bo Blomberg sa...

Grattis till så många fina författarstunder! Beträffande penna o svärd.. Carl-Göran Ekerwald skrev i en av sina essäer om Georg Lukàcs att när han blev arresterad av fascistregeringen i Ungern så blev han uppmanad av de som arresterade honom: "Lämna över era vapen!" Varpå Lukàcs stack handen i innerfickan och halade fram sin reservoirpenna, som han överräckte!

Margareta Wahlén sa...

Ja, det är roligt att skriva tillsammans! Jag har inte som du författat ihop något med andra, men på de skrivarkurser jag deltagit i har jag upplevt hur inspirerande och kreativt det är att sitta och skriva med andra och sedan få feedback på det man skrivit.
Har läst både Bär och Emma Vallböckerna med stor behållning! På tal om vapen… så rätt….pennan är det starkaste!

Anonym sa...

Många fina böcker ni producerat i olika konstellationer!
le Boeuf