https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 9 april 2014

Från stressen hemma i Stockholm till lugnet i den lilla staden

Jag skällde ju så mycket på SJ som inte tog mig hem från Katrineholm. Därför måste jag nu berätta att tåget till och från Härnösand anlände och avgick exakt på tid, inga märkliga ledningar föll ner, restaurangvagn fanns med, internet var gratis ... ja det var en trevlig tågresa. Så det kan vara så också, med SJ, berättar jag i i ärlighetens namn.

Några dagar i Härnösand var en stillsamt märklig upplevelse. Det var så lugnt. Jag var så lugn. Mina värkande spända axlar föll tio centimeter ner i rätt läge efter två dagar. Fortsätter det så kanske jag slipper operera. Bara det!
Jag återknöt till mitt barndomsbeteende att som i Sundsvall tala med folk vid hållplatser och i affärer. Och de pratade med mig. Vi snackade länge om lite av varje. Varför en grupp kineser köpt det gigantiska fängelset mitt i stan till exempel!
Stockholmsk som jag blivit var jag rädd att störa efter ett tag - men nej. De pratade glatt och vänligt vidare.

Det känns att du växt upp i södra Norrland, mamma, sa dottern. Du hör hemma här.
Tänk det kände jag också, jag som ändå trivs bra i Stockholm. Men vad det var skönt att allt var nära, att vi hade tid, att det gick så lättsamt att prata med människorna där.

Bra restauranger finns det också, kan jag tipsa.  Vi var på Vägg i vägg på Brunnshusgatan, trevlig stämning, god husmanskost.
Så gå dit om ni har vägarna förbi Härnösand. Jag har lånat en bild av entrén från deras hemsida.

10 kommentarer:

cruella sa...

Är det gamla kronohäktet? Låter inte helt betryggande med den försäljningen med tanke på debaclet med Dragon Gate inte så långt söderut... Jag är helt desillusionerad när det gäller kinesiska affärsmän med massor av pengar, tyvärr. Nivån på spekulationer och spektakulära konstigheter övergår allt förstånd. Hoppas jag har fel när det gäller Sundsvall!

Marina sa...

Härligt att åka bort och samtidigt vara hemma.

KaosJenny sa...

Vad mysigt! Klart det skiljer var man bor och man trivs olika bra med olika ställen och sätt. Det är samma att tågkultur verkligen är något speciellt också... kram

Eva Swedenmark sa...

Cruella, det var i Härnösand jag var så det var det gamla gigantiska fängelset mitt i stan. Jag var tvungen att kolla runt vad det var, dessa murar, dessa gallerförsedda fönster. Det var fängelse tills för bara några år sedan. Och vad en grupp kinesiska finansmän ska göra med det kan man ju undra... Vandrarhem, sa någon!

Eva Swedenmark sa...

Marina, alldeles underbart!

Eva Swedenmark sa...

Åh Jenny nu gav du mig inspiration att berätta om mitt livs tågäventyr!!

Evas blogg sa...

Härnösand är en fin liten stad. Lagom stor (för mig).

cruella sa...

Justifanken, nu slog det slint bland kuststäderna. Hoppas det blir ett fint vandrarhem!

Eva Swedenmark sa...

Eva, Härnösand har en speciell atmosfär!

Eva Swedenmark sa...

Cruella, jag lovar att återkomma om detta märkliga projekt!