https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 5 juni 2014

Kärleken till den goda enkla maten


Mina böcker, de medhavda, tog slut så fort. Och inte har jag böcker uppladdade, omoderna människa som jag är. Jag vill ha riktiga böcker. Så jag rotade runt i den lokala bokhandeln/tobaksaffären och hittade denna bok: The food of love Cookery School av Nicky Pellegrino.

En grupp kvinnor  kommer till Sicilien för att lära sig laga mat av den vackre Luca Amore. Det underbara i boken är att det handlar om mat, siciliansk mat, sida upp och sida ner. Så jag läste vällustigt och tänkte på vilken restaurang vi skulle gå till just denna dag.

Mat älskar vi i min familj. Dotter Elin grät av lycka när hon på restaurang i Italien fick sin första riktigt goda italienska pizza - så skulle pizza smaka. Och hon grät en gång till när hon åt Pasta al Vongole.

Jag grät nästan när jag åt en Pasta al Vongole på  Rosso Peperoncino i Taormina i veckan. Så fantastiskt god var denna enkla rätt. Goda råvaror, tid för kryddor och ingredienser av bästa kvalitet att smälta ihop ... det är italiensk mat.

2 kommentarer:

Pettas sa...

Så väl jag förstår kärleken till den goda enkla maten. Näring inte bara för kroppen utan också för själen:)

Eva Swedenmark sa...

Den är ljuvlig maten på Sicilien, Karin. Och den här lilla pocketboken fick mig att förstå så mycket av matkulturen att jag översåg med de tramsiga kärleksintrigerna och alla män med olivfärgad hy (??) och bruna ögon och svepande ögonfransar ... :)