https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 6 juni 2014

Vilka smaker tog jag med hem från Sicilien?

Hemma igen. Ingen balkongutsikt längre över Isola Bella i sol på morgonen. Inte mina två fina döttrar att dela rum med. Vi lyckas med det och det är för det mesta bara trivsamt.
Det blir lite speciellt att komma hem efter att ha umgåtts så intensivt. Det blir lite för tyst kan jag tycka. Men så är det. Jag är lycklig över denna vecka.

Vad tar man med hem från Sicilien - som matglad person. Mest ljuvliga minnen av vällagad mat. Men jag hittade också min favoritost: Formggio i sale peperoncino - gudomlig ost med någon slags stark chili i, jag åt den till frukost varje dag. Tjejerna gillade den inte alls, men jag karvade flitigt av den stora osten.

Det är svårt att ta hem mat. Det blev drickbara saker i stället. Grappa, älskar jag. Limoncello, en favorit och så Mandelvin, Mandorla, hemgjort i en liten by där vi var. Iskallt ska det njutas och det är himmelskt.

Förr köpte jag alltid Amaretto men jag har tröttnat på det, för mycket Björnklistersmak. Och Prosecco finns bra och billigt på systemet. På bilden nedan ser ni fynden och på bilden ovan balkongutsikten.4 kommentarer:

Marina sa...

Kul med din kommentar om amarettons "björnklistersmak: för det var våra exakta ord förra helgen då vi var hos en kompis som plockade fram en flaska sådan. Jag håller absolut med om att limoncellon är att föredra!

Margareta Wahlén sa...

Mandelvin låter gott! Har nog aldrig smakat det, Däremot lärde jag mig älska Limoncello på Capri där jag bodde en vecka på underbara San Michele! Varje kväll blev jag och min väninna Eva bjudna på ett glas efter vår måltid och nu står alltid en flaska i kylskåpet! Grappa får mig att tänka på kommisarie Brunetto, Donna Leons alter ego! Han dricker det i tid och otid! Kommer inte riktigt ihåg hur det smakar så det får bli inköp av en flaska!

Eva Swedenmark sa...

Så kul Marina! kan inte förstå att jag tyckte så mycket om Amaretto förut

Eva Swedenmark sa...

Margareta: Mandelvin är gott, Limoncello likaså.Tar med flaskorna till ön. Grappa kan ju smaka på olika sätt men riktigt bra grappa, och riktigt bra calvados, gillar jag som annars knappt dricker sprit.