tisdag 5 augusti 2014

Mina onda gulsvartrandiga fiender - jag avskyr getingar

Vi blev riktigt utskällda här en gång av en besökande bekant när vi gillrade getingfällor med saft åt de lömska monstren.

Man fick slå ihjäl myggor men inte getingar. Gillar du den logiken och: är du en getingkramare så sluta läs!

Denna getingsommar är galen. Vi kan inte sitta på verandan utan att vara omgivna av dessa surrande bestar. Milton har blivit stucken, jag också. Det finns döda getingar i varje lämnad skvätt i något glas. och många i vår olika fällor. Cassis gillar de har jag märkt.

Idag har jag fått tipset att elda malt kaffe i folie på bordet när man ska äta, det avskyr de tydligen. Ska testa i kväll. Det är ju just dessa vackra kvällar man verkligen vill sitta på verandan.

Häromåret hade vi också verandaproblem. Bålgetingar. Hur får vi bort bort, frågade vi aningslöst och blev nästan utskällda, de är nämligen fridlysta. Och snälla, sa dom på Anticimex. Det var väl en ond avart som flyttat in hos oss. Vi ringde Anticimex i år igen, men vi vet inte var boet är och då vill de inte komma. Jag trodde de var experter på att också hitta dolda boplatser? Vem vill gå in utan skyddskläder under verandan där de bor och treva sig fram efter getingboet?

Getingboet på dass klarade jag. Ställde en hink under, sprayade och skar ner boet med kniv, sedan snabbt locket på vattenhinken med boet i. Det fungerade. Men det kanske var dumt. Man ska tydligen inte ge sig på bon.
Men vad gör man när Anticimex inte kommer!!!

10 kommentarer:

englundskan sa...

Du anar inte vilka lönnmord som begås lite här och där. Riktigt orolig blev jag när svärfar försökte elda upp ett getingbo inne i ett uthus. Uthuset klarade sig.

Karin sa...

Sprayade med VAD?

Nejdå, vi har inte nåtts av getinginvasioner ännu, men det kan vara bra att vara beredd (tänkte hon mordiskt).

Anna/notonmusic sa...

Jag tror som englundskan att det begås lönnmord både här och där. Min dotter berättar att hon delar rum med en getingsläkt just nu och hade två i sängen när hon vaknade! Så tips på spray tas tacksamt emot!

Eva Swedenmark sa...

Neudorff heter sprayen, men det mest effektiva jag testat är att bränna malet kaffe i en skål på en foliebädd. Igår var köket fullt av getingar, idag bara några efter intensiv kaffeeldning

Eva Swedenmark sa...

englundskan - många mord, både öppet och i lönndom!

Eva Swedenmark sa...

Alltså Katin jag sprayade boet med Neudorff innan jag skar ner det i den vattenfyllda hinken.

Eva Swedenmark sa...

Äsch Karin skulle jag skriva .... ju!

Eva Swedenmark sa...

Äsch Karin skulle jag skriva .... ju!

*Hunken* sa...

Testar med kafferök nu, verkar fungera jättebra👍

Eva Swedenmark sa...

Hunken! Visst är det suveränt att elda kaffe! Varenda gting försvann vid middagen igår när vi eldade kaffe, så skönt!!!