https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 14 mars 2015

Meditation ett uppfriskande bad för själen

Min skogsbacke på ön. Vad jag längtar dit. Snart.
Allergin har slagit till så jag vaknar lätt bedövad i märkliga drömmar. Numera vet jag att det är allergi. Tidigare trodde jag alltid att jag drabbats av intensiv vårförkylning.

Solen skiner, E2 drog iväg till yogapassa. Skulle jag också träna? Kanske sen. Men först en morgon med mild start. Jag använder appen Headspace för att hjälpa mig att vara närvarande. En mild röst talar till mig och det blir lättare att försätta sig i ett tillstånd man kan kalla medveten närvaro. Det är som om själen får sig ett uppfriskande bad.
Efter en kvarts meditation har jag en helt annan energi.

Dagens tema ska vara detta, bara vara.

Snart kommer E2 tillbaka. Vi äter frukost och pratar. Timmarna rullar fram och jag ska ta in dem. Blå himmel och sol. Det är element av lycka för mig.

I kväll kommer barnbarnen hit. Jag vill möta dem med lugn och frid i sinnet.

Önskar dig detsamma, en dag av frid, lugn, lycka.

4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Vilken ljuvlig bild med alla blommor! Det där låter intressant tycker jag. Jag skulle vilja hitta något fungerande som hjälper mig att samla tankarna ibland. Att landa i nuet en stund.

Eva Swedenmark sa...

Min älskade lupinbacke, Anna. E2 testade Headspace och jag blev nyfiken. Man kan prova gratis i tio omgångar via en app i mobilen, jag tycker det är bra. Värt att testa!

Margareta Wahlén sa...

Det här med appar är jag så dålig på…men den du talar om låter fin. Allt som är uppbyggligt för själen är värt att pröva! Lever intensivt just nu, också härligt, men ser fram emot en dag av meditativt lugn! Vilken härlig skogsbacke! Förstår att du längtar.

Eva Swedenmark sa...

Appar är inte så svårt, Margareta. Antar att du har en iPhone? Lätt att söka upp t ex Headspace och testa i några dagar.
Ja min skogsbacke, den är så fin och jag längtar dit.