https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 29 juli 2015

Barn lockar fram livet och skrattet - jag ser världen med nya ögon


Vilken kväll vi haft på den lilla ön. Det var länge sen jag skrattade så mycket. Vi åt middag hos några av våra äldsta vänner som köpte hus samtidigt som vi på ön. Vi var i alla åldrar runt middagsbordet men de flesta var barn under femton. Kloka, roliga, drastiska barn som gav oss svindlande upplevelser av modern skolpedagogik bland annat. Roliga iakttagelser av hur föräldrar och lärare är. Svindlande jämförelser av musikaliska förebilder. Jag visste inte vilka en del av deras förebilder var. De frågade oss häpet: Madonna, lever hon! De föll nästan under bordet av skratt när en av oss vuxna sa att hon haft Orup som idol.

Jag tänker som så ofta när jag har chansen att prata med och umgås med barn och unga människor att de lockar fram livet i mig. Vi skrattade så glatt och ur hjärtat runt bordet medan vi åt en massa god mat och demokratiskt delade allt godis i bitar så alla skulle få.
Att få umgås med barn och unga människor, det är en förmån och en rikedom.

8 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Hahaha jag kan nästan höra samtalen :-) Ja det är väldigt roligt när barn kommer loss bland vuxna och man får höra hur de tänker! Demokratisk godisfördelning låter toppen, vi brukade stjäla ur barnens godispåsar, helt diktatoriskt, på den tiden det begav sig... Här skiner solen i den arla morgonstund! Hoppas det håller i sig under dagen! Kram

Eva Swedenmark sa...

Hej Anna, lite sol över verandan idag här också. Hoppas som sagt det håller i sig. Jag är fortfarande glad efter kvällen igår. Och känner det som ett privilegium att de yngre personerna så öppet delade sina tankar med oss!

Margareta Wahlén sa...

Så sant, själv har jag nu i sommar haft förmånen att få vara med barnbarn i olika åldrar och haft både tid att prata och lyssna!
Just nu är en liten E här, 7 år och munnen går i ett! Du farmor…och så kommer någon intressant fundering eller reflektion och jag häpnar över hur klok hon är och vad hon redan förstår och vet...

Marina sa...

Visst är det underbart! Och det är väl just det som är en stor bidragande orsak till att jag trivs med mitt arbete som högstadielärare.

Anonym sa...

Håller med om att det är roligt och inspirerande att umgås med barn och unga. Det skapar livsglädje.
Gunilla

Eva Swedenmark sa...

Margareta, vad ljuvligt med en klok liten E!

Eva Swedenmark sa...

Marina, jag förstår dig verkligen, säkert är det slitsamt men samtidigt så härligt!

Eva Swedenmark sa...

Gunilla, jag vill alltid ha barn och ungdomar omkring mig i livet!