https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 25 juli 2015

Från sol till storm samma sommardag


Det stormar utanför, regnet piskar mot det lilla huset. Svårt att fatta att vi idag lyxade runt i Vaxholm i sol hela förmiddagen, E2 och jag. Vi tog Silverö dit via Oxdjupet. Promenerade till Hembygdsgården och åt frukost i sol. Sedan en sväng till Magasinet, färgaffären, Konsum, glasskiosken och så båten hem.
Allt i sol. Se bildbevis ovan.
I kväll  hade vi bryggfest på ön. I regn. Som tur var spändes presenningar upp över vår lilla brygga. för fest skulle vi ha. Över hundra personer kom och trängdes i regnkläder, åt sallad och drack vin. Barnen badade. Jag var där en sväng men sedan frös jag. Garderoben är mer avsedd för förra årets soliga sommar. Men det gick en stund med långkalsingar under jeansen, varm tröja under regnponchon.
I Vaxholm hittade vi två romaner till av Hans Fallada. Tack och lov för att bokhandeln i Vaxholm återuppstått. Det var för sorgligt när den la ner.
Nu eldar vi i öppna spisen, stormen rasar utanför, solparasollen flög iväg över tomten.  Sånt är sommarlivet i år.
Men visst blir det strålande sol i augusti? Och tänk så varmt vattnet i havet ska vara efter allt regn?

8 kommentarer:

Karin sa...

Hörde just Johan Norbergs krönika på Gomorron världen. Han påstår att juli månad varit fullständigt normalvarm hittills i år. Och jag tänker att han har fel, men han måste väl få ihop en krönika på något sätt. Så han slår ihop den där kanonvarma veckan i början av juli med resten av månaden och simsalabim har vi normaltemperatur. Vilket inte bevisar något annat än att Norberg tror att P1-lyssnarna är korkade.

Skönt att det finns böcker sådana här dagar! Fallada är bra!

Anonym sa...

Visst är det så, njut av de små solglimtarna! Man sänker ribban när sommaren lurar en på det man trodde skulle komma. Själv har jag en stor insjö på den vattenmättade tomten. Planterade en ny häck när regnet höll upp och behöver inte vattna!!! I augusti kommer solen för då arbetar jag, Kramar och hälsa E1 och E2./ Pia

Margareta Wahlén sa...

Självklart blir det sol och värme i augusti! Vi tar solen med oss hem när vi vänder norrut nästa vecka! Vad roligt att bokhandeln kommit tillbaka. Jag hoppas i ny fräsch tappning, den förra var för trist…Låter dock trots oväder som ni har det mysigt i ert fina lilla hus!

Eva Swedenmark sa...

Karin, ja varmt är det inte. Golven i lilla huset dr jag bor är iskalla på morgonen, vi har mycket ved och eldar, det blir inget trädgårdsfix alls eftersom allt är blött. men i augusti! Då blir det sommar. Det tror jag på. Annars rymmer jag.

Eva Swedenmark sa...

Man blir nyfiken Pia på huset med insjö på tomten! Och på häcken? Kram!

Eva Swedenmark sa...

Ja Margareta, ta med sol och lavendel! Sommaren har varit eländig. Bokhandeln är nog inte det minsta mysig men ändå lite ambitiös ändå, det är mest bara ett enkelt rum med ett litet urval av böcker. Litet och enkelt men ändå en bokhandel. Den tidigare bokhandeln blev allt krimsigare och kramsigare från att ha varit bra. Sen lades den ner och ersattes av en väldigt krimsig kramsig klädaffär. Välkommen hem!!

Marina sa...

Klart att det blir varmt i augusti! Och jag tror absolut som du, att allt regn måste ha värmt upp vattnet fantastiskt bra...

Anna/notonmusic sa...

Kanske det Eva, att vattnet i havet blir varmt av allt regnande? Har inte badat en enda gång i havet denna sommar trots att vi varit vid sommarhuset flera gånger. Tror att jag måste testa din teori idag! Kram