https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 16 augusti 2015

Ett sista sommarryck blev det ändå


Sol i augusti, det utlovade jag och det blev det. Och då kändes det verkligen långt ner i tårna: Det är så här sommaren ska vara. Man ska inte behöva dra in sina dynor för att man vet att det kommer regn. Allt ska ligga ute, allt är torrt till frukost. Frukost som man äter under parasoll för att skydda sig från den heta solen.
Man känner livet i sig, vill att något ska hända. Vi stirrade granskande på huset kallat Kapellet och tänkte Äh vad sjutton, inte hinner småbarnsföräldrarna måla det i år.
Vi satte igång. Borstade och målade. Men ovanför dörren var det stopp. De vilda aggressiva bålgetingarna har sitt bo under taknocken och vi vågar inte utmana dem. Så resten av väggen målas efter getingarnas förhoppningsvis snara död.
De har redan stuckit två personer. En via oprovocerad störtdykning under hennes glasögon och sedan .... gadden i den tunna huden kring ögat.
Usch, och Anticimex säger bara att de är fridlysta och att vi ska vara GLADA att vi har dem och SNÄLLA mot dem. Vi är riktigt förbannade på dem och rädda också.

Energirycket fortsatte, i regnet och hopplösheten har stentrappan exmaken med flera byggde växt igen. Vi frilade den, den lilla kullen intill också som E2 och jag skapat och F gjorde en fantastisk stenrad av på tomten upphittade stenar! Tjusigt eller hur.

Några lyckliga människor är kvar. Själv har jag Evadagis i veckan för M och E och det blir så trevligt.
Men snart snart är jag ute på ön igen.6 kommentarer:

Marina sa...

Jag sitter här och försöker komma på en enda anledning till varför ni ska vara glada över att ha bålgetingar under taknocken, men nix, jag kan inte komma på någon...

Karin sa...

Varför tror Anticimex att det är bålgetingar, kan man undra. Om de nu sticks och håller på...

Underbart med stentrappan och stenraden. Känns lite charmigt stenålders!

PS. En undran: Har möjligheten att identifiera sig med URL försvunnit? Nu finns bara Google-konto och open Id att välja på, ser det ut som.

Eva Swedenmark sa...

Haha Karin, känner att jag alltmer matchar stenåldern!
Jag försökte ändra inställning för att slippa allt spam om förstoring av en kroppsdel jag inte har och bekämpande av obehagliga sjukdomar jag inte heller har.. Men det kanske blev fel på andra sätt då! Har ändrat tillbaka :)

Eva Swedenmark sa...

Marina, du har så rätt, jag är inte ett dugg glad. Ännu mindre glad häromåret då de boat in sig i väggen ovanför verandamatbordet!

Anna/notonmusic sa...

Stenarna ser ut som en halv vikingagrav eller nåt, kan ni inte göra som Yngve Frej. Var det inte han som satte ut en skylt med fornlämningar? Då kunde ni ta in en slant på vikingagraven och hyra hantverkare för målningen av kapellet :-) Eller få iväg bålgetingarna till de som verkligen uppskattar dem, typ Anticimex :-) Lite brainstorm så här på lördagskvällen! Kram och fin lördag!

Eva Swedenmark sa...

När barnen var små funderade vi på Bed and Breakfast på ön,Anna, men det blev bara en tanke. Grannen hyr dock ut sin vackra cirkusvagn till lyckliga turister. Vikingagraven är fin. Ser ut som om den alltid funnits trots att den nyuppfanns av Fredrik just bara häromveckan :)