lördag 28 november 2015

Tro inte att vägen är sandad för att du en gång gett ut en bok

Vet ni att jag har en författarsida på Facebook nu? Eva Swedenmarks Författarsida.
Jag blir jätteglad om ni går in och kanske vill gilla den?
Här är adressen: www.facebook.com/evaswedenmark.forfattare

Där skriver jag en hel del om just hur jag skriver, varför jag skriver, vad jag skriver om.

Jag skriver om hur svårt det är ibland. Hur man visst kan bli refuserad trots att man fått 33 böcker utgivna. Och om hur ledsen och hopplös man känner sig då. När det som de brukade gilla plötsligt bemöts med en axelryckning.

Tro inte att vägen är sandad för att ni en gång gett ut en bok. Det är en allt hårdare bransch där så mycket mer än din bok läggs i vågskålen på många förlag innan du blir utgiven. Tror du att det är en slump att så många mediakända personer får böcker utgivna? Det är det inte. Marknaden styr där som överallt.

Nu har jag just lämnat ett manus till det fina bokälskande Ordberoende förlag som inte först sneglar på vad marknadsavdelningen ska säga utan först bestämmer om de gillar manuset.

"Om ni inte börjar leva gör jag slut" kommer min bok att heta och den ges ut i vår. Fine Michael Ceken gör omslag just precis nu.

11 kommentarer:

Marina sa...

Jag har förstått att det inte är någon direkt enkel bransch att slå sig in i, och uppenbarligen inte heller då man redan slagit sig in en gång. Spännande med en ny bok, det får bli en av böckerna på vårens läslista.

Karin Härjegård sa...

Vilken fantastisk titel, Eva! Skapar verkligen nyfikenhet och lust att läsa. Lycka till med detta!

Karin sa...

Visst är det trist med det tilltagande marknadstänkandet på så många förlag. Desto hoppfullare med de små förlag som drivs av övertygelse och en tro på god läsning. Och alla vi läsare måste bli bättre på att nosa upp just den sortens böcker och inte bara plocka upp första bästa bästsäljare från varuhusens störtexponeringar!

Evas blogg sa...

Så spännande Eva! Jag blir nyfiken på vad boken handlar om.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag börja ge ut böcker 1995 Marina, sedan dess har det blivit allt tuffare!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Karin! Den här romanen var riktigt rolig att skriva, jag känner för ämnet. Förverkliga drömmar i stället för att sucka och tänka att allt var bättre förr!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Karin, leve de små tuffa kämpande förlagen. Tycker verkligen vi ska leta deras böcker. Så trist med de stora högarna av senaste över-omskrivna bestsellern i varuhusens bokhandlar. Jag har så många vänner som skriver fantastiska manus, de verkar inte ha många chanser på de största förlagen. Konstig utveckling!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Bästa Eva, jag tror du kommer att gilla temat i boken om att fortsätta leva sina drömmar, inte ge upp, inte resignera.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Bästa Eva, jag tror du kommer att gilla temat i boken om att fortsätta leva sina drömmar, inte ge upp, inte resignera.

maggisvarldgmail.com sa...

Ser fram emot att få läsa din bok Eva och roligt också med din författarsida på FB. Just nu har jag själv gått lite på sparlåga ett tag. Har varit mycket i familjen och inspirationen till att blogga har inte varit så stor. Men jag följer dig hela tiden, du både inspirerar och ger goda tankar!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta, det är roligt med författarsidan. Den inspirerar mig. Tyvärr kanske jag blivit lite latare för en tid på bloggen men jag fortsätter absolut! Du är själv så klok och inspirerande, Margareta, jag läser alltid dina inlägg med så stor behållning, de är reflekterande, personliga, folkbildande med stor värme!