tisdag 1 december 2015

Adventskalender, salig att ge och att få


Doften av köttgrytan med chili och choklad som puttrat så långsamt i min spis i nitton timmar. Familjemiddag med mina nära och kära, barn, barnbarn, bror med familj. Mina bästa människor.
Köttgryta, tända ljus.

Sedan saffransglass och hjortronglass och alldeles vanlig vanilj till lille M.
Vi pratar och skrattar, Julstjärnan är uppe och adventsljusen tända. Våra kinder rosiga av vin, våra ögon glitterglada. Snart jul. Min familj.

Minsta E
Nu är det december, en månad av glädje, givande och tända ljus.
En gång var jag förälskad i en man som med tindrande ögon kom till mig varje år 1 december med 24 paket bundna på ett rött sidenband. En vuxenadventskalender. Det var romantik.

Nu har jag gjort en paketkalender till lille M i stället. 24 små lådor med bild av familjen utanpå, med spännande innehåll. Så rolig att ge. Att se hans ögon tindra. Nästa år är det lillasyster Lilla E:s tur också, men hon får vänta ett år.
Minsta E, hennes första jul. Hon kom som en mycket liten tomte till festen.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilken glädje att ha sin familj i närheten. Minsta E är ju helt bedårande. Köttgryta med chili och choklad, det lät spännande. En fin adventstid önskar jag dig!

Marina sa...

Det låter verkligen som julmys på högsta nivå - Så underbart! Jag kan faktiskt känna såväl doft som stämning ända hit...

cruella sa...

Roligt med småttingarna:-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack snälla Eva, det är en fin tid just nu. jag tycker verkligen om att ha de mina nära, nära!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det är så roligt Cruella - kunde aldrig ana att jag skulle drabbas av en så stor förälskelse. Lille M, Lilla E och Minsta E - vilka ljuvlingar!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marina, nu är en härlig tid Marina! Älskar julen, i synnerhet om jag slipper snön.

maggisvarldgmail.com sa...

Jag älskar också julen, men helst med snö!! Du ger verkligen en härlig bild av familjegemenskap, värme och kärlek. Precis sådant som de flesta av oss längtar efter och behöver. I år firar vi jul ensamma eftersom alla är hos sina andra föräldrar…men här finns också ljus och julstjärna och underbara barnbarn! Vad vi ska vara lyckliga Eva! Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Dessutom så ljuvligt att fira jul i Enskede. Jag kan sakna den stämningen vi hade där. Då stod jag till och med ut med snö :) Familjegemenskap är så viktigt. Hur familjen nu ser ut, det kan ju vara synnerligen olika! Jag tycker att vi hittat en harmoni nu, mina barn, deras kärlekar, barnbarnen. Vi är familj på vårt sätt och det känns så fint.