https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 16 februari 2009

Hur är det med fleecekoftan som skrivuniform?

Vad har ni på er när ni skriver?

Lyssnar på en repris av På minuten. "Vilka myskläder har ni på er?" frågar programledaren, den trevlige Ingvar Storm. "Fleecekofta!" svarar Kajsa Ingemarsson. "En författare måste ha en fleecekofta att krypa in i när man sitter hela dagen och skriver."
Det skulle vara kul att se vad ni har på er allihopa, vilken skriv-outfit drar ni på er?
Själv älskar jag mitt randiga Marimekkonattlinne. Jag har stickade oumbärliga tibetanska sockor på fötterna. Och ja! På landet har jag alltid en gammal, stor, varm, underbar blå fleecekofta. Den bor på landet i mitt skrivrum där. Den väntar på mig nu. Snart - hoppas jag - är det sommar, varmt, men ändå måste man ha fleecekoftan på sig kyliga morgnar, regniga dagar, kalla nätter i skrivrummet. Åh den väntar på mig. Visst Kajsa, en författare måste ha en fleecekofta!

8 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Om jag är frusen, framåt natten när jag ofta kan sätta igång och skriva blir det min jättestora fleecemorgonrock ovanpå alla andra kläder, som jeans och bomullströjor.

Eva Swedenmark sa...

Vilket underbart galleri av fleeceklädda författare man skulle kunna ha!!!!
Varm kram/Eva i fleece

Anonym sa...

Mjukisbyxor, strumpor, tofflor, ett par tröjor. Men INTE fleece, fleece gör mig elektrisk, irriterad. Fleece är för mig ett material att ha ute och helst under en jacka. Å andra sidan - jag skriver helst i skogen; sittunderlag, uråldrig fjällrävenjacka, torgvantar och FLEECEtröja tillhör då munderingen. Och just nu har jag pyamas, men det är för att jag inte börjat jobba ännu, på arbetstid är jag tandborstad och påklädd (å fjärde sidan, det händer naturligtvis att jag är tvungen att arbeta på minuten, och då blir det där med mundering en mycket sekundär fråga) Ylva K

Eva Swedenmark sa...

Ja det härliga är ju att det gäller att MÅ bra när man skriver, vara varm, men inte att som så ofta annars i livet ha krav på sig att SE bra ut. Det är härligt. Gillar att tänka mig dig i skogsmunderingen Ylva! Sittandes, skrivandes, under en gran... en liten termos med varm choklad borde vara tillbehör också! Kram!

Anonym sa...

Ja, mjuka mysiga, icke åtsittande kläder. Och varma. Det är sant att man blir kall av att sitta många timmar och skriva. Jag har pulsvärmare på mig och är inlindad i en stor sjal!
Mia

Eva Swedenmark sa...

Mia! Pulsvärmare är årets stickprojekt för mig. Lagom att hålla på med. Men de försvinner lika snabbt som jag producerar dem iväg till döttrarna!

Eva Swedenmark sa...

Mia! Pulsvärmare är årets stickprojekt för mig. Lagom att hålla på med. Men de försvinner lika snabbt som jag producerar dem iväg till döttrarna!

Anonym sa...

Hej!

Jag har ofta mysbyxor, en STOR svart och väldigt sliten stickad kofta och mina egenhändigt stickade raggsockar på fötterna. Gärna en gigantisk kopp ört thé också.

Varm kram
Monie