https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 16 juli 2009

Vi firar Annicas nya bok med champagne

På min ö bor också min författarvän Annica Wennström. Vi har hus på varsin sida ön, varsin veranda där vi kan sitta och skriva och fundera. Det är här våra bärböcker fantiserats fram. Igår kom Annica och Peter med sin nya högtrycksspruta och spolade ren våra verandor.
Sedan var det dags för firning! Annica hade med posten fått de två första exemplaren av sin nya roman, Svart Kvark. Jättefint omslag som ni skymtar på bilden och en roman som jag tror många kommer att älska. Ni har väl läst hennes första roman Lappskatteland? Om ni inte har det så väntar en läsupplevelse.
När nu hennes andra egna roman kommit ville döttrarna och jag överraskningsfira. I skåpet hade jag sparat en flaska Gula änkan, Veuve Clicquot, för något festligt tillfälle. Det blev nu. Vi skålade för Annica och hennes bok. Det var jag, döttrarna, Peter och Annica och deras två små killar. Och mörkret föll över verandan och där våra glada skratt hördes denna ljumma vackra sommarkväll.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul! Grattis Annica! Jag har inte läst dina böcker, nu ser jag fram emot att få göra det. Er senaste bärbok har jag inte heller läst!
Nu längtar jag så himla mycket ut till ön, efter alla dina fina bilder och ord, Eva. Och det är ju tack vare dig som vi för 38 år sedan köpte huset som ligger nära dig. Vi kom på att huset fyller 100 år i år så det passar bra att köket håller på att renoveras och återställas som det såg ut en gång i tiden. Synd bara att skogsbina också älskar huset, som dom har ätit lite för mycket av, en liten balkong och lite till....
Men Javier, vår underbare snickare jobbar och jobbar och jobbar...
I morgon åker vi ut - spännande!
Kerstin som också kallas Kärran

Evas värld sa...

Hej Kerstin! Vad roligt om du kommer ut till ditt gamla hus i morgon - hundra år, det är inte illa.Det kommer att bli så fint när alla reparationer är färdiga.
Kram! Eva

Maria Björkman sa...

Lappskatteland var bra. Visste inte att det var en till på gång! Hälsa Annica och gratta, jag ska absolut köpa hennes bok!

Victor Estby sa...

Grattis! Roligt! Viktigt att fira när allt slit med en bok är färdig. Ger energi till oss som fortfarande inte är färdiga med våra böcker att se hur det ser ut när någon är färdig. Det går faktiskt att bli klar! Bra!

Annika sa...

Att få en egen bok utgiven måste bara vara så... häftigt! Har inte läst en enda rad av Annica som ensam författare (har ju läst och tyckt om samtliga bärböcker) så det ska bli kul att upptäcka henne.

Evas värld sa...

Annicas bok finns i bokhandeln 10 sept, då måste ni läsa den! Ja, det är alldeles underbart att få en bok utgiven, att hålla den nytryckt i sina händer. Jag är glad att vi firade nu för jag måste erkänna att vi för det mesta är urusla på att fira, Vi är ofta redan så inne i nästa projekt. Det här är något vi ständigt pratar om: Vi måste fira mer! Ändå blir det sällan av.

Evas blogg sa...

Lappskatteland ligger i min bibliotekshög, den som ska läsas under sommaren. Det ser jag fram emot. En ny bok ska verkligen firas med god champagne!!

Evas värld sa...

Eva du har så rätt! I fortsättningen ska varje ny bok firas med riktigt god champagne - vi får skärpa oss och bli de festprissar vi är innerst inne!