https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 30 augusti 2009

En sund själ utsätts för svåra frestelser och faller

Jag är ju så sund. I alla fall har jag varit det ett tag. Strikt LCHF. Inget socker, Inget vitt mjöl. Ingen whisky, bara lite vitt vin. Ingen pasta eller potatis eller marmelad. Bara choklad med 90 procent kakao. Jag har inte gått ner ett enda hekto - att döma av tidningsrubrikerna om hur alla tappar kilon med denna diet är jag världshistoriens enda som inte går ner - men jag kommer i kläder som varit en aning trånga och hängt längst in i garderoben.
Nu är det dags att erkänna, att idag, då har jag syndat. Och allt är döttrarnas fel. Inget beror på min svaga karaktär eller tendensen till omåttlighet jag tidigare bekänt. Men när de köper sicilianska kakor av mandelmassa med mera, kommer hem med en burk Marsalagelé som är så god på lammkotletten jag nyss stekte, dessutom håller fram både en flaska limoncello och en med kanellikör - vad ska en stackars kvinna göra då om inte falla? Och som jag föll. Kakorna, gelén, likören, allt är underbart. Men när det är slut, då lovar jag att bli nyttig igen. Om ingen annan frestar mig förstås?

10 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag gick inte heller ner ett hekto när jag åt den kosten. Lag ledsnade. Klart du ska unna dig godsakerna flickorna kom hem med! Njut!

elin sa...

vad underbart att du gillade det mamma! man är nyttig för att få kunna synda då och då tycker jag:)

Evas värld sa...

Eva och Elin: jag ska absolut njuta. Klok princip du kommer med där Elin!
Bra att vara nyttig just för att kunna synda

Anders E sa...

Det verkar som om du inte är unik som inte märker av några under med LCHF: http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/90/1/23

Stora fördelen är väl att det är godare med fett än med kolhydrater ...

Evas värld sa...

Tack Anders! Jag håller med om att den stora fördelen med LCHF är att det är gott att äta och därmed blir det roligt att laga mat igen. Det är inte oviktigt!

Anonym sa...

heheheh jaaa jag kande mig allt lite skyldig dar :) men bara en liten synd och sedan tillbaka till dieten. Och var inte larvig, vi har ju sagt att vi inte ska kolla pa vagen och man ser ju att du har blivit mycket smalare!!! knappis.
ellen

Evas värld sa...

Sötnos! Mest skoj du vet... och gott var det!

Mattis sa...

Haha, gud vad underbart. När ud varit såhär duktig så länge så var du absolut värd det. Jag håller med Elin!

Mattis sa...

Haha, gud vad underbart. När ud varit såhär duktig så länge så var du absolut värd det. Jag håller med Elin!

Anonym sa...

hoppas det går jättebra...för mig har det gått sådär när tosh har varit här! e