https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 29 september 2009

Vi var utmattade när idéerna anföll och gav oss på nåd och onåd

Om man laddar hårt och sätter sig vid ett sammanträdesbord för att vara idéspruta är det inte säkert att idéerna kommer. Men när man som Annica och jag släpade oss till Göteborgs central, helt tomma i huvudet efter ett seminarium, vad hände då? Lite mat och ett glas vin, väntan på tåg,... vi sa att vi var hjärndöda båda två och vi var i sanning bleka. Men i detta totalt kravlösa tillstånd, när vi inte väntade oss något av oss själva - då började det på ett märkligt sätt sprudla infall som var väldigt lustfyllda, trådar att nysta i, lustiga tankar som korsade varandra i luften över kycklingwoken.
Vi var motståndslösa och utmattade när idéerna anföll oss med samlad kraft och vi gav oss på nåd och onåd.

3 kommentarer:

Eva sa...

Härligt tillstånd. Utmattad kreativitet! Tack för lästipset njuter av "Igelkotten...", kapitel för kapitel Vill att den ska räcka länge. Har beställt Den röda soffan och Bombyx väntar. Sekwa förlag ger mig förväntan

Evas värld sa...

Precis så läste jag Igelkotten, långsamt! Härligt är det. Har just börjat med Den röda soffan.
Utmattad kreativitet - ja, det är ett märkligt tillstånd när man är helt ogarderad.Måste väl vara alla prestationskrav som släpper taget?

Annika sa...

Jag rekommenderar Igelkotten till alla och försöker samtidigt att inte låta för entusiastisk så att förväntningarna blir för högt ställda. Den röda soffan är beställd...
Detta med kreativitet är intressant, hur det lever sitt eget liv, kommer när det - och inte jag - vill. Lite frustrerande också att inte kunna prestera på beställning.