https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 2 november 2009

Idag stormar det så palmerna vajar


Idag stormar det så palmerna vajar. Åskan dånar. Människorna skyndar fram på gatorna under paraply och bara konhattarna sticker upp ur plastskynkena. Många affärer är stängda idag. Vattnet flyter i strömmar på gatorna, jag vadar fram i mina gummi-Ecco med allt lerigare fötter. Och strömmen, ja den går titt som tätt. Vi åt Banh Xeo i ljuset av sterinljus på Mermaid, tur att de lagades på gaslåga liksom bananpannkakorna. Pannkakor stekta i smör med massor av bananskivor i smeten, tunt skurna, chokladsås till.

Sömmerskan Thi hävdar bestämt att midjemåttet krympt under veckorna i Hoi An, trots att jag äter så gott. Men med mer bananpannkaka så går det nog åt andra hållet. Jag brukar ha vissa Vietnamkläder som mätare på om jag ska gå ner. Sitter de inte som de ska, mina sidenklänningar från Vietnam, då är det dags att börja tänka!

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Doften av varm banan blandat med regn. Du har tur du, när du klafsar fram i dina Ecco. Låter härligt!

Evas värld sa...

Jag känner livet i mig, som Pippi sa, när jag klafsar omkring! Njutbart.

Annika sa...

Nu blev jag hungrig... Vilket ombytligt väder ni har, är det typiskt för årstiden eller beror det på klimatförrändringarna?

Evas värld sa...

Nej vi är i slutet på regnperioden, det är ganska häftigt faktiskt. Vore inte så kul om man var här bara en vecka och för första gången men nu gör vädret det ännu tydligare att man är en del av vardagen som ser ut såhär. Ellen gillar bäst att vara här den här perioden.
När du och T ska åka ska det absolut vara i februari-mars, då är det bara sol och sol.

Evas blogg sa...

Spännande väder ni bjuds på!