lördag 19 december 2009

Det är kanske otippat att jag ska bli så varm om hjärtat av att se Bonde söker fru


Det är kanske otippat att jag ska titta på Bonde söker fru och bli så glad av det. Jag tycker det är så befriande med dessa ostajlade människor i alldeles vanliga kläder som vågar vara så ärliga med sin längtan efter kärlek. Jag blir alldeles rörd när bonden Tilde strålar av lycka, Det är så fint. Här är inga nerbantade plastikopererade människor - jämför Paradise hotel (om ni orkar se det). Men det är inte bara i sådana program människorna är så onaturligt fixade i håret, så tjusiga stajlade, mejkade, vältaliga - det är oftast sådana människor visas upp i teve i alla program och där sitter jag blek och omålad med håret uppsnurrat iklädd sköna hemmakäder, avståndet blir långt.
I dag såg jag en stor tjock bonde i blåställ stråla av lycka över att kärleken äntligen kommit in i hans liv och hon, kärleken var en knubbig överlycklig kvinna som också strålade. Jag blir alldeles varm och lycklig av att se det. Bönderna är långa, korta, tjocka, smala, inte särskilt vackra, som folk är mest och de vågar räcka ut sin hand och säga här är jag, jag längtar efter kärlek i mitt liv. Man måste ha en sten till hjärta för att inte smälta då.

10 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag gillar det programmet jag också. Mycket. Roger, han är väl den som man blir lite rörd över.

Jenny L sa...

Ja, den där stora blåställsbonden och hans kärlek fick mitt hjärta att smälta. Så härligt att de har hittat varandra, tänkte jag. Och så har vi ju förstås rakt-upp-och-ner-Roger som jag skrev om på min blogg.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Javisst är det fint, Eva och Jenny. Det känns äkta. Det är väl därför mitt hjärta smälter.

Annika Estassy sa...

Även vi tittar - och står för det! En bonde var dessutom från Roslagen och en annan från Järvsö i Hälsingland... Men apropå stilade människor - har inte Linda Isacsson otroligt vita tänder? Jag störde mig på det, de kändes så onaturligt vita. Fast jag är väl bara avundsjuk kanske...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Men grejen är Annika, att alla i teve har onaturligt vita tänder just. Så kommer en vanlig människa med i teve så ser de ut att ha gula läskiga tänder i jämförelse, jag undrar om man får vara anställd på TV4 utan att bleka tänderna?

Maria Björkman sa...

Jaha ja. Jag har aldrig sett programmet. Kanske dags att ge det en chans nästa säsong? Försökte se en stund av "Ullared" däremot i går, men stod bara ut i 10 minuter. Vilket skräp!

Evas blogg sa...

Tandblekning- kanske det är TV4ledningens julklapp till sina anställda.

Jenny L sa...

Det står i deras jobbannonser att de kräver vitblekta tänder - gärna i överkant, mot det neonvita hållet - liksom krav på körkort. Så jag skulle inte få jobb på TV4 i första taget. ;)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jenny, inte deppa nu, du har snart körkort!

Min nya blogg sa...

Älskar Bonde söker fru! En såpopera ur verkligheten. Kan det bli bättre?