fredag 25 december 2009

Jag vill bygga vidare på det som var bra, inte bittert minnas det andra

Det är mitt i natten, de tappra snöröjarna plogar gatan utanför när min dotter nu går hem. Vi har haft en så lugn och lycklig julafton att jag känner mig helt uppfylld av det. Inte har jag gjort mycket inför den här julen, snarare känt mig trött och lite nedstämd. Men så vände det för någon vecka sedan, tiden har varit fylld av hemligt planerande om julklappar och mindre hemligt om mat.
Idag hade vi familjefrukost hela förmiddagen. Mina tre barn, Emils fina flickvän M-L, Ellens T från Australien. och Elin som pratade med sin vän M på snabb italienska i telefon, i övermorgon kommer han också.  Kanske var jag lite orolig för hur det skulle bli med språkförbistring, det behövde jag inte vara.  Visserligen lyckades jag inte med rim på engelska på hans paket. Men annars har vi haft en glad julafton med många skratt och väldigt mycket kärlek.

Ni vet hur svårt det kan vara när man skiljer sig och bryter upp mångåriga traditioner. I år och även i fjol  känner jag att vi landat igen, jag och barnen, vi har byggt nya traditioner på de gamla och det är en sån lättnad. Jag vill bygga vidare på det som var bra, inte bittert minnas det som var mindre bra och fastna i det.

I morgon ska jag berätta om mina julklappsböcker!

1 kommentar:

Annika Estassy sa...

Livet tar en annan vändning och nya traditioner uppstår, nya familjemedlemmar tillkommer. Viktigast är att man fortfarande har varandra. Och nästa jul är du farmor, ännu en förändring!
God fortsättning kära Eva!