https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 30 december 2009

Min stjärnfamilj är min trygghet när tankarna fladdrar

Det är dagen före nyårsafton och kanske borde jag begrunda och summera det gångna året. Jag undviker det. Allting går för fort, jag får panik av det. Nyss var det nyårsafton 2008, jag åt middag med fina döttrarna och trodde det var okej att de gick iväg sen, det spelade ingen roll att jag var ensam vid tolvslaget för första gången i mitt liv. Trodde jag. Men det gjorde det. När klockan slog tolv storgrät jag i sorg över de människor jag förlorat, i sorg över en ensamhet jag inte ville ha. Det var så oväntat som sorgen tog makten över mig.

I år blir det inte så. Jag firar med en nära vän. Men jag vill inte släppa tankarna för fria. Det vågar jag inte. Då kanske jag till exempel saknar Ellen för mycket. Men Elin är i stan, Emil likaså. Mina tre viktigaste människor. Min familj. Min kärleksring. Stjärnfamilj kallar Jane de nya familjerna, såna som min. För i min stjärnfamilj finns såklart  andra nära och kära också. Fint uttryck för det som är min trygghet när tankarna fladdrar bortom konroll.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner precis som du. Livet rusar iväg för fort.
Försöker också värja mig för alla tankar som kommer, men klarar det inte så bra.
När våra döttrar var små tillbringade vi nyåret i Kristianstad, Under november och mellandagarna repeterade vi in en revy och hade premiär på nyårsafton på Kristianstads gamla fina teater. Ungarna älskade att följa repetitionerna och så fest hela nyårsnatten. Detta höll vi på med i 25 år.
Så började kroppen säga ifrån, och vi firade med goda vänner i Sth, tills cancern tog E ifrån oss.
Sen dess är vi ensamma på nyårsafton. Vi firar julafton med döttrar och fyra underbara barnbarn.
Nu är min man trött och vill vara själv. Jag tänker på uttrycket att man kan vara ensam även i en tvåsamhet. Så känner jag.
Allt gott till dig Eva - Kram - Kerstin Kärran

Maria Björkman sa...

Det uttrycket tar jag till mig! Hittills har vi kallat vår trassliga släkt för risbuske för att illustrera hur det skulle se ut om man försökte göra ett släktträd. Men stjärnfamilj var både vackrare och roligare!

Evas värld sa...

Kerstin, du är omgiven av en fin stjärnfamilj och det är en lycka - även om jag förstår mycket av det där med ensamhet i tvåsamhet. Livet tar oberäkneliga vändningar.
Hoppas ni får en fin nyårsafton. Allt gott!

Maria, ja stjärnfamilj är ett uttryck jag direkt tog till mig! Jag som till och med sover i ett rum med guldstjärnetapet som min dotter valde.

Anonym sa...

ah jag grat nar jag gick och la mig for att jag saknade dig sa mycket och vi hade inte kunnat prata. Ett kul nyar men vackert, speciellt och inspirerande blir det inte om inte du ar dar vid min sida. Alskar dig puss fran din lilla e

Evas värld sa...

Puss min lilla e, jag saknar dig så mycket