https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 20 januari 2010

Ett barnbarn är en gåva

Ni vet hur det är, ett barnbarn är en gåva, men inget man tjatar om. Nu när mitt första barnbarn anlänt till världen är jag väldigt lycklig. För mig är det så att ingenting i världen betyder så mycket som mina barn. De dagar när de föddes är de viktigaste i mitt liv och de lyckligaste. Idag tänker jag såklart mycket på hur det var när Emil föddes. Också en kall januaridag. Också ett oplanerat snitt. Men till skillnad från ML var jag sövd så Kent var den förste av oss som fick lyfta upp sin lille svarthårige son i sin famn. Nu fick ML och Emil tillsammans titta på sonen, men sedan fick Emil ta honom i sin famn, medan operationen avslutades.  Njuta av det mirakel ett barn är. Man kan ju aldrig föreställa sig innan hur omvälvande det är när man för första gången tar sitt lilla barn i famnen. Livet blir aldrig mer likadant, man lämnar sitt hem som två personer för att åka till BB, man kommer hem som en familj med en ny liten människa att älska och vårda. Det här barnet är ett kärleksbarn. Jag vet att han kommer att få all kärlek från sina föräldrar som längtat så efter att han skulle födas.
Snart har han ett namn. Snart får jag träffa honom!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett barnbarn, dit är det en bit för mig (även om yngsta sonen redan längtar efter att bli pappa), men visst är det här med barn så märkvärdigt överväldigande?!
Barn, visst, tänkte jag. Underbart, roligt och efterlängtat. På alla vis så positivt som det tänkas kunde. Så kom då den första parveln och INGENTING kan jämföras med detta. Hur omvälvande underbart, ibland skitjobbigt, ibland utmattande, hela tiden en aldrig förut upplevd känsla av absolut närvaro, oftast helt utan ord. För där i det ordlösa går det att vila i själva sensationen.
Vad underbart att veta att det fötts en pojke till ett underbart sammanhang. Han har sin egen lilla älskande familj, och sedan därutöver så många fler.
Han är faktiskt, om jag inte räknat fel det nionde Emma Vall-barnet! Kram A

Granne med potatisodlaren sa...

Grattis. Jag förstår att det är obeskrivligt härligt att få barnbarn genom mina vänner.

Evas värld sa...

Jag tror unge herr E kommer att göra dig till farmor snabbare än du anar! Ja, jag tror du räknat rätt. Åtta barn och ett barnbarn.

Eva, detta är ju helt nytt för mig också. Efterlängtat i all tysthet.