https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 7 februari 2010

Testa min nya lugnande Virka-Mormorsruta-Meditation

Jag har kommit fram till att det är en perfekt kombination att virka och skriva. Jag skriver ivrigt och ganska spontant, när jag väl kommer igång. Men jag måste hinna andas emellanåt. Då kan jag ju välja på att meditera, men jag är inte så bra på det, eller så mediterar jag med min nya variant på meditation: Virka-Mormorsruta-meditation.
Man väljer om man vill göra en filt till Milton, kopiera en Odd Mollyväst eller vad som helst som består av enkla rutor i vackra färger. När man virkar rutorna tömmer man hjärnan och en stilla frid infinner sig. Jag lovar. Man behöver inte ens sitta med benen i kors men det är ganska bra. Man blir så stillad och lugn i själen av detta och händerna arbetar så fint och stillsamt. Och tankarna flyter på som maskorna och ett mönster växer fram.

6 kommentarer:

Johanna Wistrand sa...

Me like!
Har två par torgvantar att sticka innan onsdag typ, men sen blir det mormorsrutor här med!

Annika sa...

Även jag "mediterar" bättre när jag låter händerna jobba...

Pia sa...

Det ger mig en riktig nostalgikick att se Din virkade mormorsruta. Jag virkade mormorsrutor på 70-talet till väskor, västar, ja allt vad jag kom på. Roligt att se att de står sig.
Själv virkar jag en varm sjal att lägga över axlarna när det blir lite kyligt.

Kram

Maria Björkman sa...

Virkning ÄR verkligen outstanding, det har jag alltid sagt! Jag tycker det är så roligt att virkningen har fått en renässans, kul att se unga tjejer virka!

elin sa...

filten blev så himla fin!

Evas värld sa...

Pia, man kan ju göra det mesta med rutorna, jag har hittat en väst jag tänker kopiera, hoppas jag inte ser ut som en vandrande filt i den!

Maria, virkningen är evig, både lugnande och skapande, klart man vill hålla på med det - vad bra att du börjat med yogan igen, förresten!