https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 17 augusti 2010

Jag vill inte bli addad på facebook av politiker som bara ser mig som en del i sin valkampanj

Svenska dagbladet har en intressant serie om Facebook. Jag är ju verkligen en flitig facebookanvändare. För mig är det ett underbart sätt att hålla kontakt med familj runt om i landet, med vänner på olika håll. Det senaste året har en del av min allra bästa bloggvänner också blivit mina facebookvänner och det tycker jag mycket om.
Ett fenomen jag däremot inte gillar är när olika politiker jag aldrig träffat addar mig som vän. Jag är lite feg av mig så jag tycker det är pinsamt att säga nej till vänförfrågningar. Men nu gör jag det. Varför ska jag vara vän med diverse politiker  som jag aldrig träffat, som aldrig skriver ett ord på min facebooksida, som aldrig förklarat varför de vill vara min vän? 
De bara addar mig och skriver sedan politiska inlägg om sitt partis möten som dyker upp på min sida. Så vill jag inte ha det. Min facebooksida är inte ett politiskt anslag, inte en löpsedel. Det är en sida för mina vänner, för funderingar, vardagsuppdateringar, kloka råd, tillrop man kan behöva i med och motgång.
De som finns på min sida ska  vara de som vill vara mina vänner, inte de som ser mig som en del i sin valkampanj!

9 kommentarer:

monika.westin sa...

Bra Eva! Att säga nej till något är att säga ja till något annat. Det finns olika syften för olika facebookanvändare och vet man vad man vill med sin sida så säger man nej när det inte passar in. Jag har sagt nej. Och det har gått alldeles utmärkt.

Evas värld sa...

Bra Monika! Så ska jag också göra. Jag vill gärna vara vän med människor men om någon jag inte känner vill bli min vän är det ju kul med en motivering/vänlig fråga till varför just jag och den personen ska bli vänner!

carina@pocolococreativo sa...

Bravo! Säg nej, du är ingen anslagstavla för valmanifest.

Annika sa...

Helt rätt Eva! Jag är jättekräsen med vem jag blir vän med och säger absolut nej till samtliga politiker.

Jenny sa...

Jag säger bara: Ignore, ignore, ignore! Så gör jag och vissa jag tidigare tackat ja till tar jag bort när jag vill rensa i röran.

Evas värld sa...

Men vad är jag för mespotta... klart jag ska göra som Jenny och Annika och Monika, säga nej!
Man ska ju inte känna att det är ett valmanifest, du har så rätt Carina!

Granne med potatisodlaren sa...

Fast ibland är det kul med naiva politiker som sänder ut budskap till kloka väljare. De får passa sig för att inte framstå som tomma.

Evas värld sa...

Eva Granne, du har så rätt, de bjuder ofrivilligt på en och annan märklig floskel. Men nu har jag städat fb!

Anonym sa...

http://nationalmalemedicalclinics.com/file/#74 klonopin dosage rxlist - can order klonopin online