https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 3 september 2010

Stadens buskap1: Jag vill slippa de fula valaffischerna

Man är lyckligt befriad från löpsedlar på ön, från valaffischer också. Nu när jag tar morgonpromenader studsar budskapen upp i mina ögon. Det blir mycket ofrivillig läsning, många budskap jag inte vill ha och information jag inte bett om. Valaffischerna avskyr jag. Varför sitter de uppe? Är det någon som vill ha dessa stajlade ansikten med de likartade budskapen? Jag vill det inte. De övertygar mig inte, det är precis tvärtom. Och precis som i valrörelsen i övrigt så är budskapen så begränsade till vår egen lilla värld, till kronor och ören ... mer mer till oss som redan bor i ett av världens rikaste länder. Jo, jag vet, välfärden är ojämnt fördelad. Jag vet hur jag ska rösta. Men valaffischerna vill jag gärna slippa.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

De är så otroligt omoderna. Resursslöseri. Värdelösa. Utan budskap. Det enda de kan användas till är som en påminnelse om att det är val om två veckor.

Evas värld sa...

En enorm förfulning av miljön och oj vilket slöseri med tryckresurser och papper. Som du säger: De tillhör en annan tid.

Annika sa...

Håller helt med, valaffischer är från en annan tid. Idag är de helt betydelselösa, säger ingenting och är verkligen mycket fula. Miljöpartiet borde väl vara det första partiet att skippa dem tycker man.

Evas värld sa...

Absolut, MP borde gå först och skippa denna förfulning av gatumiljön.

Anonym sa...

Hej!
Man använder affischerna enbart för at thöja valtemperaturen och påminna om att det är val.
Och för att peppa sina egna.