tisdag 16 november 2010

En vackert skriven bok för många åldrar

Jag har läst en bok jag tycker mycket om: Meg Rosoffs Den jag var.
Den handlar om minnen och om vänskap. Hilary börjar på Sankt Oswalds, en internatskola i östra England som har specialiserat sig på ”hopplösa fall”. Han har blivit relegerad två gånger tidigare och han är berättaren, en sorgsen pojke. Den här skolan skulle också ha kunnat bli hopplös - ja det är den - men han står ut för att han träffar Finn som bor ensam i en liten stuga vid havet. Hilary fascineras av Finn och vill att de ska bli vänner, även om Finn verkar avvaktande och inte säger så mycket. Man får lust att läsa den på nytt när man läst ut den.
Hilary ljuger för hela världen för att få umgås med Finn. När Finn blir sjuk inträffar något oväntat.  Det här är den första boken av Meg Rosoff jag läser men jag blir nyfiken på henne. Det är ren njutning att läsa hennes språk. Så bra att xpublishing gett ut den! Och jo, den kanske kallas ungdomsbok, men det är en bok för många åldrar!  Så har jag det nu och Justin Case finns också på svenska.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Aloe vera gelatinized will be known to incorporate beneficial ingredients for hair and epidermis

Also visit my web page how to use aloe vera gel

Anonym sa...

Just wish to say your article is as amazing. The clarity in your submit is simply great and i could assume you
are a professional on this subject. Fine together with your permission allow me to snatch your feed to stay up to date with coming near near post.
Thanks a million and please keep up the enjoyable
work.

my web site :: gojibäR

Anonym sa...

Omedelbart jag jag äntligen kommit precis, hur sa bra!

Man älskar din sida, kommer att dyka upp åter, garanterat!


Here is my site Klimkateriebesvär övergångsålder