https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 9 november 2010

Nu ska jag förverkliga en gammal barndomsdröm om lyx

I helgen ska jag lyxa mig! När jag växte upp i Sundsvall var Hotell Knaust det finaste som fanns. Ingen i min familj skulle ens drömma om att bo där en natt eller ens äta i Spegelsalen. När jag började på gymnasiet visste jag att studentmiddagen skulle firas där - men det år jag gick i första ring var det sista som studenterna fick springa upp och ner i den vackra trappan och festa i långa klänningar...
Sedan har Knaust varit kontor, saluhall, bostäder ända tills Bicky Chakraborty, (som är en gammal studentkompis till mig), på Elite hotell som samlar på fina stadshotell bestämde sig för att rusta upp det och återställa hotellet i dess forna glans. Med trappa och allt!
När brorsan P. nu har release för sin bok En mördare i farfars hus i just Sundsvall på lördag så åker vi dit, Ellen och jag och firar honom. Det var då vi bestämde oss för att nu... nu ska vi bo på Knaust! Återkommer till helgen med rapport!

15 kommentarer:

Jane Morén sa...

Vilken trappa! Äntligen ska ni får uppleva det ni längtat efter så länge. Hoppas ni får en fin helg och att det går bra med bokreleasen!

Kim M. Kimselius sa...

Wow! Vilken trappa! Ha en underbar vistelse på drömhotellet! Kram Kim

Granne med potatisodlaren sa...

Hoppas att det blir lika härligt som i din dröm. Det är ett fantastiskt hotell. Och Sveriges finaste entrétrappa.
I somras bodde J där när han körde upp vår bil. Han var helt lyrisk.

Cecilia N sa...

Jag har bara varit där och hälsat på när Lotten var där i våras.
Hon tipsade om att man blir inte lika anfådd av att gå på golvet bredvid den fina mattan i trapporna.

Ett liknande förhållande hade jag till Grand Hotel i Norrköping. Under min uppväxt stod det där och bara förföll. Så det var ganska självklart var jag (vi!) skulle tillbringa bröllopsnatten.

Evas blogg sa...

Ja det är ett fint hotell. Nu hoppas jag ni får en underbar helg där!

Annika sa...

Otroligt vackert! Ta många bilder...

monika.westin sa...

Härligt! Knaust är bättre än någonsin just nu. Hoppas vi stöter på varandra under helgen. Jag har för avsikt att befinna mig på Kulturmagasinet när din bror pratar om sin bok, nu på lördag.

Allt gott//

carina@pocolococreativo sa...

Åh så härligt! Totala fotoreportage tack som jag kan gotta mig i!

Jenny Lindgren sa...

Så lyxigt! Trappan är ju som hämtad ur en påkostad kostymfilm.

Evas värld sa...

Hallå söta vänner - det verkar inte bara vara jag som älskar denna trappa och lite hotell-lyx. Tycker att det är en sån trappa Rhett Butler kunde bära Scarlett uppför....
Ellen och jag ska njuta och ta bilder. Mest ska vi lyssna på brorsan förstås och umgås med alla de andra släktingarna... Kul sånt!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Drömmar är till att förverkligas, hur "barnsliga" de än är. Ha det så trevligt!

Evas värld sa...

Monica, det är klart vi ska ses!

Evas värld sa...

Ivana, vissa drömmar har väntat länge på att förverkligas.... Men nu!

Den besatta sa...

Ha en härlig helg i min gamla hemstad! Vi tog vårt studentfoto i den trappan (1982) och den var inte så fin då... Jag visste inte att de rustat upp Knaust så fantastiskt, måste titta in nästa gång jag åker upp!

Evas värld sa...

Hej Besatta! Sundsvall kära gamla stad, tänk vad jag längtade bort när jag bodde där, och tänk vilken plats den gamla staden nu har i mitt hjärta!