https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 11 mars 2011

Livets bräcklighet - Visa kärlek

Varje gång jag går förbi ett speciellt grönt hus på söder tänker jag på S. Han lämnade glad i hågen sin lånade lägenhet en solig morgon, han var bland vänner, han var kär. Inte visste han att det var den sista morgonen han skulle leva. Han anade inte att hans hjärta så plötsligt utan varning skulle sluta slå. På kvällen samma dag hade vi tagit farväl av hans döda kropp och gått in i lägenheten i det gröna huset för att leta namn till hans närmaste släktingar för att kunna meddela dem. Det fanns mat i kylen, hans jacka hängde i hallen, en bok väntade på den obäddade sängen.
Livets bräcklighet tänker jag på idag när jag ser rapporterna från Japan där husen sköljs bort av vågen som om de vore leksaker.
Ja vad vet vi. Egentligen bara en sak: Livet är bräckligt. Just därför vill jag att snällhet ska vara min ledstjärna, just därför vill jag leva nu, förverkliga drömmar jag har och tala om för dem jag har nära mig att jag älskar dem.
Vad händer, vem vet? Bräcklighet, det är det enda vi kan vara säkra på. Så visa kärlek.

9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så sant Eva.

Trillingnöten sa...

Vilka starka och tänktvärda ord. Det är sånt jag tänker på ofta och som gör mig både rädd och förundrad över livet och hur det kan te sig. Att vara snäll är nog det viktigaste i livet.

Jane Morén sa...

Så fint skrivet och precis så är det.

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

berörd...

Peter Fowelin sa...

Jag gillar också snällhet, och jag gör mitt bästa för att vara snäll (utan att ge avkall på mina egna behov).

Men snällhet är inte okomplicerat. Jag fick en kommentar från en person i ett halvterapeutiskt sammanhang: "Peter, du borde har mer attityd!" Hon tyckte att jag borde vara lite kaxigare, jobba på att göra intryck och sticka ut.

Jag höll inte med henne då och gör det inte nu heller. Men jag kan ju märka att det är attityd som gäller i många sammanhang, både när man ska marknadsföra sig själv som frilansare (vilket jag då och då behöver) och när/om man ska marknadsföra sig som man på äktenskapsmarknaden (vilket jag inte behöver).

En fördel med min lite mer mogna ålder är att det ändå går ganska bra att motstå förväntningarna på image, attityd och sån't. ;)

Saltistjejen sa...

Vad fint skrivet!
Jag hittade hit via Trillingnöten. Och jag måste säga att jag tycker att du beskrivit detta med vår lilla tid på jorden så bra här.
Kram!!!

Evas värld sa...

Trillingnöt, ibland kommer de tankarna av oro upp till ytan. De gör ont men samtidigt är de en del av livet.

Peter, snällhet är förvisso förtalat och inte okomplicerat. Men du och jag menar ju verkligen inte snällhet lika med menlöshet och självutplåning utan snällhet lika med omtanke och empati!
Och visst är det skönt att kunna släppa attityder!

Tack och kram Saltistjejen för dina fina ord! Välkommen tillbaka:)

Martina sa...

Skriver precis som hos Trillingnöten: Tänkvärt!

Evas värld sa...

Martina, tack! jag tror vi alla blir eftertänksamma i tider av oro som nu. Det är så lätt att ta allt för givet - men så snabbt allt kan förändras.