https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 20 maj 2012

Eld - en kittlande suveränt spännande fantasyroman

När jag åkte till Korsika för ett år sedan hade jag med mig Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren som läsning. Jag tyckte den var ganska spännande, en bra svensk fantasyroman, men kanske levde den inte riktigt upp till mina förväntningar.
I år köpte jag fortsättningen, Eld. Oj vilken roman. Jag förbannar min snabbläsningsförmåga för jag kunde inte släppa boken utan läste oavbrutet i den tills den tog slut när vi just landat på Arlanda.  Jag tänker inte recensera eller skriva mer än: Läs den!
Den är så tät och spännande att den håller mig fängslad som i en av de cirklar boken beskriver. Porträtten av de unga häxorna fördjupas och det är helt enkelt suveränt kittlande bra.

Cirkeln nominerades till Augustpriset med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Så bra är den att jag redan ser fram emot nästa års resa till Korsika med den tredje boken om häxorna i Englefors.

3 kommentarer:

Bo Blomberg sa...

Ja fantasy kan vara riktiga kioskvältare ju. Läste mkt sciencefiction när jag gick i gymnasiet och fantasy när yngste sonen snöade in på det när han gick i typ gymnasiet. Men det är ett tag sen nu. Kanske dags att börja om...fast man kanske kan göra det utan att flyga till Korsika...

Bo Blomberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Evas Värld sa...

Bosse, läs de här böckerna. gediget skrivna och riktigt spännande!!!