https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 18 augusti 2012

Regnet befriade mina tankar

Jag skulle ta en promenad igår i solskenet efter att håglöst ha såsat omkring hemma hela förmiddagen. Då när jag gick på Katarina Bangata bröt det mest fruktansvärda regn ut. Våt som en katt hamnade jag på Urban Deli vid Nytorget. Och där. Vid ett ensamt bord med en latte och en kardemummabulle som regntröst, lossnade det i mitt huvud.
Jag kände mig befriad. Nu visste jag vilka beslut jag måste fatta för att gå vidare. Jag hittade en papperslapp i väskan och började skriva ner vad jag såg så klart, vilka mer eller mindre svåra beslut jag måste fatta, vilka jag vill räcka ut handen till, vems händer jag vill släppa. Hur jag vill skriva och var smärtpunkten i mig finns där jag ska hämta stoff till ... vi får se vad.
På måndag börjar min nya arbetsvecka. Jag hoppas att den skrynkliga lappen inte är som när man drömmer och tror sig hitta lösningen på allt, kluddar ner några ord för att inte glömma och häpet läser till exempel: "Jag ska skapa fred i världen" när man vaknar på morgonen och sträcker ut handen efter den geniala tanken.
Men jag tror inte det. Jag känner mig lugnare och befriad. Går vidare.
Önskar dig en solig helg men kanske också ett befriande regn?


4 kommentarer:

Marina sa...

Vad härligt! Det låter som det kan bli en väldigt bra sensommar. Hit har regnet nått idag, så vi får väl se vad det kan föra med sig...Ha en bra dag!

Anonym sa...

Vad skönt det lät!
Kram Sara

Evas Värld sa...

Efter den dagen kände jag mig som ett pussel dör bitarna faller på plats!

Evas blogg sa...

Så härligt förlösande!