https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 26 september 2012

Författarlivet och nya drömmar

Jag minns en gång när jag var på Waldemarsudde som journalist på en utställning jag skulle skriva om. Då såg jag barnboksförfattaren Mats Wahl vandra runt i lokalerna. Han såg så otroligt avspänd ut, vandrade i sakta mak och såg på tavlorna. Jag vet inte alls om den bilden stämde med verkligheten men för mig blev det sinnebilden för det fria författarlivet. Man kastar loss från skrivbordet och går ut och hämtar inspiration på tider när det är lugnt och stilla på museer till exempel.
Nu när jag har alla chanser att göra det blir det alltför sällan av.
Men idag ska det bli. Annica och jag ska till Aritpelag, museet på Värmdön. Vi ska titta, njuta, fika, prata om nya projekt.
Jag återkommer med Artipelagrapport.
Men innan jag skriver igen ska jag hämta min lille M på dagis och i morgon ska vi gå på bio, han och jag och se En liten skär... Återkommer om det också.
Hoppas du också får en glad inspirerande dag. Hösten ger möjligheter. Jag älskar att det är en ny termin med nya drömmar, planer och nya böcker att skriva i.

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Lyckos er! Artipelag är fantastiskt. Vilken fin höstutflykt. Och vad kul att få se den omdiskuterade barnfilmen. Jag har tänkt på vad som skämmer bilden och jag tror att det är hur Stina Wirsén har valt att rita ansiktena och att de andra är djur.

Karin sa...

Precis Eva granne, alla andra är Wirsénskt fanasifulla varelser, men Lilla Hjärtat är en Picaninny-streotyp i gammal blackfacetradition. Troligen någon som Wirsén är omedveten om, men för många mottagare kan det ändå bli en trist påminnelse.

Eva, det är rätt, mer Mats Wahlskt i vardagen!

Marina sa...

Det är ett museum jag har missat helt! Var in och kikade och dit ska jag absolut ta mig nästa gång den kungliga huvudstaden ska besökas...härligt med alla underbara tips!

Evas Värld sa...

Marina, värt en heldag, båt till detta fina museum - sedan kanske porslinsshopping på Ittala outlet i Gustavsberg!

Anonym sa...

Det var mysigt och inspirerande! Nu är det väl bara att börja skriva!
Kram
A

Evas Värld sa...

Och A! Visst känns det härligt:)