onsdag 19 september 2012

Många böcker - för få fester

Trots att jag skrivit många böcker har jag haft få releasefester. I början när vi skrev som Emma Vall skakade förlagscheferna beklagande huvudet, inte hade de råd med det. Själva hade vi inte heller råd och dessutom var vi så ofta inne i nästa bok att vi inte hann fira den som just kommit, Maria, Annica och jag.
Jag minns bara en enda fest vi ordnade, då hade vi väl skrivit ett tiotal böcker och ordnade en stor alternativ Augustgala för nära och kära. Vi gav varandra medaljer och skålade i mycket champagne!
Det stora förlaget som gav ut Bärböckerna ville aldrig ge Annica och mig minsta lilla releasefest. Vårt allra minsta förlag, Förlag 404 i Offerdal, är faktiskt det förlag som ordnat den roligaste relasefesten, det var i Östersund när Kärlek och käk kom. Massor med bakverk delades ut och det var festligt värre i solen i Östersund.
Det har också blivit mycket vanligare nu med stora fester för att fira nyutkomna böcker. Det är bra tycker jag, en ny bok är  en baby vars ankomst ska firas.
 Nu i dagarna utkommer förresten den allra första Bärboken Smultron och svek, som e-bok.

13 kommentarer:

Skrivarstudio ordOide' sa...

Ja, jag blev glatt förvånad när det lite mindre förlaget Vivlio höll relesefest för min och två andra barnböcker i helgen. Allt var så trevligt upplagt. Vi var på galleriet Just Africa i Stockholm, omgivna av tingatingamålningar, med gottebord, champagne och ritbord för barnen...där fick vi läsa upp våra böcker och illustratörerna berättade om bilderna...vilket minne för livet! PS: Kul med första bärboken som e-bok! Jag har dem allihop!

Evas Värld sa...

Vad kul med din release. Jag är ledsen över att vi firat för litet!
Vad heter din barnbok?
Glada hälsningar/Eva

Margareta Wahlén sa...

Tycker mycket om dina bärböcker! Den första hade vi med i vår bokcirkel. Så fint att du kommenterar, har inte tänkt på det i min blogg, man lär sig hela tiden!

Evas Värld sa...

Margareta, visst är det ett kul sätt att umgås via bloggen dela tankar med varandra! Just kommentarerna är det bästa tycker jag.

Marina sa...

Härligt med releasefester, det gör det hela lite mer speciellt...visserligen har jag själv bara varit med om det när vi delar ut tidningen "Swea Magazine" som vi ger ut här i Singapore, men ändå...

Pia sa...

Vill bara säga att jag verkligen älskar Dina bärböcker Eva!
Länge sedan jag var här nu, men att titta in i Din blogg känns som att "komma hem" igen.
Varm kram!

Kim M. Kimselius sa...

Nej, vem har råd med releaseparty... Hade inga när jag kom ut på stort förlag heller. Men det verkar bli allt vanligare med releaseparty, för några få utvalda författare. Jag och min man har releaseparty för oss själva och jag njuter jättemycket av varje ny bok. Tänk nu har jag kommit ut med 23 stycken. Helt otroligt!
Längtar så efter att du ska komma ut med en ny bärbok. Hoppade till lite när ögat uppmärksammade "Bär" längre ned i texten, men det var "bara" att boken hade kommit ut som e-bok. Lycka till!
Hoppas vi ses på bokmässan. Du hittar mig som vanligt i monter B09:20!
Kram Kim

Evas Värld sa...

Marina! Jag tycker det är bra att ta varje chans att fira, har varit för dålig på det :(

Evas Värld sa...

Pia, tack! Du är alltid så kärleksfull! Kram!

Evas Värld sa...

Kim! Jag tror du och din man har riktigt trevliga firarfester! Annica och jag har skrivit en väldigt bra spänningsroman -- du skulle gilla den - men vi vet inte än om något förlag vill ge ut den!
Tyvärr kommer jag nog inte till B&B i år men all lycka till dig med din livliga glada monter!

Evas blogg sa...

Ja releasefesten i Östersund var härlig!! När jag och mina skrivarvänner kom ut med vår bok var det releasefest på Residenset. Mingel, snittar och bubbel. Jättekul!

Evas Värld sa...

Härligt Eva! Det blir ju ännu roligare när man är många som firar sin bok tillsammans!

Kim M. Kimselius sa...

Vem stod för arrangemang och kostnader för er releasefest?
Kram Kim