https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 6 oktober 2012

Fönster mot hela världen

Mord på lördagskväll i TV, det är jag väldigt trött på. Jag är så glad att jag har Al Jazeera-kanalen som ger mig utblickar i välden. Den riktiga. En värld som inte bara är eurocentrerad. Jag har också BBC News. Just nu visar de ett fantastiskt reportage från Kenya (ja Karin, jag får lust att åka dit!)
De kanalerna öppnar fönster mot världen.
Program som de svenska Hollywoodfruarna är väl alldeles fruktansvärt. Hur kan något så dumt och fördummande locka publik. Jag förstår det bara inte!

7 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

så glad jag inte har nån tv...
kram E

Annika sa...

Jag tror att program som hollywoodfruar är en typ av lyteskomik. De får oss att känna oss klokare och bättre, inte för att vi hämtar ny kunskap eller stimuleras till nya tankar utan för att vi tycker att det finns dem som är ännu mer korkade än vad vi själva är. Vi hävdar oss genom att se ner på någon annan.
Det är i varje fall min teori.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Annika, jag håller helt med dig. Det är en freak show och jag blir så illa berörd av det. Men man behöver ju inte titta - tur är det!

Annika sa...

Precis. Det tråkiga är att så många tyvärr gör det, tittar.

Karin sa...

Tänk om någon inköpare på SVT kunde inse att det finns en rik värd av TV-serier, reportage och satirprogram utanför den snäva krets där de shoppar idag! När det någon sällsynt gång kommer något intressant från resten av världen ligger de tyvärr på hopplösa tider, dvs efter läggdags för mig.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Ja Karin, för teves inköpare verkar världen vara trång och liten!

Anonym sa...

Jag håller med dig om att det man vill se på tv ska GE något, av kvalité.
Jättefin header du har nu! Ha en underbar dag! Jag gör som du, njuter av hösten.