https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 20 november 2012

Ledsen, men den här boken får inte bo i min hylla

Det finns verkligen författare jag har ett knöligt förhållande till. För ett tag sedan hyllade jag en bok av Fred Vargas (fransyska som skriver deckare). Jag hade läst flera böcker av henne på franska och tyckte de var röriga och inte så lockande. Så läste jag henne på svenska och gillade verkligen den boken (Budbäraren). Lite ångest var det - var det min franska som blivit så mycket sämre?
Nu fick jag en ny bok av Fred Vargas i min hand. Okänd kontinent heter den och vi är tillbaka i det knökiga förhållandet, Fred och jag. Den är översatt till svenska (Cecilia Franklin) men är så rörig och ointressant.
Jag undrar så vad andra ska tycka? Men hela idén med boken vacklar, den i förra boken så intressante kommissarien Adamsberg är faktiskt bara tråkig och håglös i denna bok och hela upptakten med en massa avhuggna fötter i skor framför en kyrka kändes bara - äcklig. Det lockade mig inte alls, men plikttroget läste jag boken och tyckte att den var lika tråkig och rörig från första sidan till den sista. Någon som vill ha den av mig? Jag skickar om du betalar porto. Den får inte bo i min hylla.

10 kommentarer:

Marina sa...

Nja...det känns faktiskt som det kvittar, tror inte den hamnar på min "att-läsa-lista".

Anonym sa...

Nej, Fred kan jag klara mig utan.
Men jag har just avslutat "tillbaka till henne" av Sara Lövestam (var det väl?), fick tipset via en bokblogg.
Den kan jag verkligen rekommendera. Tjock, nära 600 sidor, men de var lätta att ta sig igenom. Pröva den istället!
Irene

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Marina, tror det är klokt!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Irene, tack för bra tips om en bok som är både tjock och välskriven det gillar jag!

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Av din beskrivning att döma, känner jag också att jag klarar mig fantastiskt bra utan den boken. Jag har fortfarande svårt att släppa "Katedralen vid havet" av Ildefonso Falcones. Märkligt berörd av den boken.

Kram E

Bokmoster sa...

Tråkigt med så ojämn utgivning, men man ser det ju hända hos vissa populära "serieförfattare". Jag har ännu inte läst Okänd kontinent, men ska försöka göra det snart. Och berätta vad jag tycker förstås :)

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

E! jag måste absolut läsa Katedralen vid havet! Kram/E

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Bokmoster! Vilken trevlig blogg du har. Ja du måste berätta vad du tycker. Det finns ju ingen allmän sanning utan vi tycker olika. För min del blev jag nästan illa berörd av denna bok så det ska bli spännande att höra vad du tycker :)

cruella sa...

Trist när man blir besviken, men så är det.

Katedralen vid havet förväntade jag mig jättemycket av och hade verkligen gottat mig åt att läsa. Men översättningen! Ojoj. Jag gav upp på sidan tre.

Anonym sa...

Error five: more yogurt to lose weight
2. Imagine yourideal college experience. [url=http://www.worldfightingarts.com]Tory Burch Boots[/url] Slimming underwear close to the body, the skin can not breathe properly, especially in the sweat, the sweat evaporation caused by blocked pores can not be timely, local skin will appear red and swollen, causing folliculitis, also easily lead to rough skin. Tight-fitting thin clothing, so the skin can not breathe freely, easily lead to microcirculation, the skin loses elasticity, impact due moist.
Garden fresh peaches unforgettable charming, bite, mouthful sweet. Qinru heart and spleen of breath, full of fresh magic, this is the essence of honey from Provence, this sweet fruit flavor.