https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 6 januari 2013

Jag hör min mammas älskade röst läsa Bullerbyböckerna

Jag vet inte varför jag nästan tvångsmässigt går på rean i stora varuhuset, jag behöver ingenting och har inga pengar. Ändå kommer jag ut med inköp. Fast idag något underbart: En fin liten box med Astrid Lindgrens tre Bullerbyböcker i halvklotband med Ingrid Vang Nymans illustrationer som jag ska läsa för Milton. Min mamma läste dem för mina barn och de älskade att sitta hos sin lugna snälla älskade mormor och höra henne läsa. I mitt huvud hör jag hennes röst och ser henne hålla kärleksfullt om barnen och läsa.
Så nu ska Milton och jag fortsätta traditionen.
Det pirrar i mig av läslust!

I boxen ingår Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn och Bara roligt i Bullerbyn.

5 kommentarer:

cruella sa...

Och glöm sedan inte de helt underbara bilderböckerna Vår i Bullerbyn och Jul i Bullerbyn med ljuvliga och stämningsskapande bilder av Ilona Wikland. Dessa böcker har gjort ett outplånligt intryck på mig och står för både körglädje och julstämning:)

cruella sa...

Vårglädje ska det stå. Hatar "rättstavningprogrammet" som jag inte lyckas bli av med...

Eva sa...

Hatar rättstavningsprogram också. Det blev Kafé Gravid idag i stället för Kafé Garbo på mobilen... ett under att kompisen hittade!
Och självklart är det de böckerna du nämner jag måste börja med. Men den lilla boxen med de små fina böckerna är underbar! Kolla!

cruella sa...

Ja, de är superfina! Har lånat och läst för mina egna - kanske dags att börja fylla gömmorna för eventuella barnbarn:-)

Marina sa...

Åh - nostalgi på hög nivå! De "stora" böckerna med de underbara bilderna, "Vår i Bullerbyn" och "Jul i Bullerbyn" finns fortfarande i min ägo, väl lästa och slitna!