https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 13 januari 2013

Vackert rött hår - hur snyggt som helst

Jag läser hur Bloggblad experimenterar med henna i håret och jag blir nostalgisk. Under ganska många år hennade jag håret och klippte vid behov luggen själv. Billiga frisörräkningar blev det. Hennapulver utrört i hett vatten med olivolja och lite kaffe i var dunderkur för håret. 
Men så en dag kändes det lite för rött.
Eller var det jag som omedvetet fegt gav upp för att det var så hånfulla kommentarer om hennakvinnor i tidningarna?
Kanske kom de kommentarerna för att vi som hennade av någon outgrundlig anledning blivit lite för ute, lite för gamla,  kulturtantsfel enligt någon guru antagligen sponsrad av hårfärgningsbranschen?
Jag vet inte, men frisörräkningarna på min front ökade drastiskt.
Kanske dags för henna igen? Jag märker hur snyggt jag tycker det är med rött hår som på min vän Maria som har det mest fantastiska långa röda hår. Må hon aldrig klippa av det!
Kolla bilden av oss båda på skrivresa på Korsika - se Marias naturligt röda hår så vackert det är!

13 kommentarer:

Bloggblad sa...

Tack för din kommentar hos mig! Jag har fått många av varierande slag. Håller med om det där att man för ett antal år sen fnös lite åt klimakteriekärringar med hennarött hår.
Jag känner en som blandade i blåbär och rödbetsrasp och hade nästan självlysande ljusrött hår. Det var jättesnyggt - på henne!

Förmodligen kommer mitt bruna att få gå bort av sig självt, jag är nog mest rädd för det där att det ska se ut som ett förtvivlat försök att se ung ut. Blonda slingor som jag brukar göra, blir det inte så stor skillnad av.

Ni är verkligen tjusiga där i solskenet!

cruella sa...

Åh, du som har ett så fantastiskt hår och just en sådan utstrålning och personlighet - klart du ska ha rött:) Den kopparröda hennan på mörkt hår är dösnygg! Använde också i många år de där små pulverpaketen med en tecknad kvinna på. Kanske dags igen... Jag sparar mitt hår nu. Dags att bejaka kulturtanten!

Eva sa...

Tack Bloggblad, du är fin vilket som. Men så förminskande det är att kvinnor ska klumpas ihop och beskrivas som klimakteriekäringar eller för den del också kulturtanter, ett begrepp jag verkligen ogillar fast jag vet att det råder delade meningar om det!

Eva sa...

Tack Cruella, nu blir jag glad! Jag kanske ska bejaka den rödhåriga kvinnan i mig, men hon är absolut ingen kulturtant! Du blir fin i långt hår tror jag :)

KaosJenny sa...

Mm, det irriterar att kvinnor ständigt klumpas ihop och förringas. Klart du ska prova rött igen om du vill :-). Har pratat med folk om Bechdel-testet hela helgen. Kan man köpa er ängla-bok någonstans som vanlig bok?? (och läsa men också att ge bort, som en del i min bechdel mision :-)) Kram

Trillingnöten sa...

Tänk, här sitter jag med en packe henna som rörts ut i vatten. första gången jag ska testa detta! vilket sammanträffande!

Anonym sa...

Och jag som just fick syn på ett bildreportage i nya Vi om en festival i nederländsk stad som varje år, första helgen i september har en festival för rödhåriga. senast var där 5000 rödhåriga som kom dit från när o fjärran. Så igår messade jag just min gamla rödhåriga väninna, hennes dotter o min son och föreslog att vi skulle dra dit. Det lät så kul. Och bilderna därifrån med massa enbart rödhåriga ... Nej jag klipper mig inte så länge de röda stråna är kvar i alla fall.
Kram
Maria

Eva sa...

Trillingnöt, det var ett lustigt sammanträffande, hoppas du hällde en skvätt olivolja i hennan, det är jättebra!

Eva sa...

Maria! Du får inte klippa dig! Och det är klart ni ska åka på rödhåriga-festivalen. Vilken kul grej.
Kram!

Eva sa...

Fina Jenny! Klart man kan köpa boken. Jag har en länk till adlibris i mitt inlägg om man klickar på boktiteln, finns också hos Förlag 404. Återkommer med info om e-boken! Kram!

Annika Estassy Lovén sa...

Allt kommer tillbaka, så också hennarött! Testa ...

Anonym sa...

Vad fina ni är!!
le boeuf

Eva sa...

Tack le boeuf, jag tycker också vi är glada och fina :)