https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 7 februari 2013

Jag har ingen tid trots att jag har all tid

Snart kommer jag att få tid.
Jag vet bara inte vem jag ska få den av.
Ligger i förhandling med mig själv.
Återkommer.
Så skriver Bodil Malmsten på sin blogg och jag känner igen mig.  Men vad GÖR du, kan folk fråga när jag säger att jag är lite arbetsskygg för tillfället. Böckerna har flödat ur mig. (33 utgivna på 20 år). Nu ligger det ideer i strandkanten och kluckar, jag ser dem, jag begrundar dem. Jag skriver en del men inte i den takt jag brukade. Det kanske är bra? 
Vad GÖR jag.
Nyss gjorde jag några solhälsningar medan jag lyssnade till radioföljetongen Älskaren, av Marguerite Duras, min favorit, i P1.
Jag tänker.
Jag läser.
Jag träffar vänner. 
Jag försöker upprätthålla en chimär av ordning i hemmet.
Jag funderar på hur allt blir när Ellen flyttar till Mali och sen till en egen lägenhet.
Men jag har inte riktigt tid, trots att jag har all tid, förklara det den som kan.

Länge i livet arbetade jag heltid. Jag vet hur många stunder som gick till ingenting. Till fika och prat och städa skrivbordet, meningslösa sammanträden och surfa omkring. Spåna ideer. Titta ut i luften. Men på jobbet var jag ju i alla fall.

Nu är jobbet hemma. Det ställer andra krav.

6 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Du lever ju i din tid, verkligen! Som jag ser det gör du många väsentliga saker, läser, tänker, träffar vänner, och hela din skaparkraft böljar inom dig och finns där när du är beredd för den. Så ser jag det. Jag tror det är viktigt att man tar vara på dessa s.k ställtider som Bodil Malmsten myntade. Vi behöver dem, det är riktig och viktig tid!

Helena Milton sa...

Läsa och träffa vänner låter inte dumt. Du ska se att det blir mer effektivt och aktivt arbetande snart igen. Låter ändå ljuvligt i mina öron att ha jobbet hemma.

Önskar dig en fin och bra avslutning på veckan och en trevlig helg!

Margareta Wahlén sa...

Eva, jag menade förstås Bodil Jönsson! Du får gärna ändra!

Eva sa...

Tack Margareta för fina ord! Jag tror också mycket på ställtid. (Jag förstod att du menade Bodil Jönsson men jag kan inte ändra i ditt inlägg så jag tar in rättelsen!)

Eva sa...

Tack Helena! Jag tror också att det bara är att fundera och vänta in. Jag är så otålig av mig bara! Trevlig helg till dig också :)

kalebass sa...

Tid är fascinerande. Jag har inte heller riktigt tid, trots att jag har all tid. Det blir värre ju äldre man blir tydligen. När jag jobbade heltid hann jag med mycket mer ! Effektivare, var väl förklaringen. Numera går mycket tid åt att fundera mellan varven. Allt går långsammare. Känner mig t.o.m. rastlös, utan anledning. Vill väl för mycket. Vill uynyttja varje minut, inte "slå ihjäl" tid som faktiskt hände förut ! Som det nu är så sysslar jag med mycket, och får det gjort. Om jag hinner...