onsdag 6 februari 2013

Tystna inte, vi är så många fler än hatarna

♥ Jesper Eriksson är upphovsrättsman till den här bilden. Läs mer om honom här: http://www.journalisten.se/nyheter/han-sprider-karlek-till-journalister

Den här bilden har jag hittat på Facebook. I dessa dagar av näthat är det ett härligt rop på motstånd. Jag tror att vi är så många fler än hatarna, vi som står för något annat. Hatarna i sina mörka hålor, de som inte törs stå för vad de tycker, de som attackerar anonymt, de är inte många. Vi är så många fler, vi som tycker att kärlek ska råda, inte hat! I djupet av mitt hjärta upprörs jag av de fega näthatarna som anonyma attackerar framför allt kvinnliga skribenter. 
Jag vill gärna länka till min brorsdotter,  Linnea. Läs hennes blogginlägg: Om vi tystnar slipper vi hatet? 
Så här skriver hon:
"Hatet riktar sig inte mot dem i uppdrag granskning för att de är kända. De blir hatade för att de är kvinnor. Och för att de är kvinnor som syns, hörs, tycker och tänker.
Ibland när man pratat om detta har det funnits en skev inställning tycker jag. ”Prata inte om det, det triggar bara igång hatarna ännu mer!”. Som ifall vi låtsas som ingenting, blir det bättre. Om vi inte bryr oss, slutar hatarna. Om vi tystnar, slipper vi problem.
Men vi kan inte sluta engagera oss, eller sluta tänka och tycka. Det är hatarna som ska tystna.
Inte vi."

4 kommentarer:

KaosJenny sa...

Precis! Jag länkar hit... Fint skrivet... Jag ska kolla in Linnea också. världen behöver mer kärlek och vi som har den behöver göra vad vi kan för att sprida den. kram

Granne med potatisodlaren sa...

Linnea skriver så bra. Jag är så upprörd över att HM och Facebook inte tar sitt ansvar och stänger av de som hotar och polisanmäler dem. Dessa miljardföretag om några borde ha råd att hålla koll. Har de råd att låta bli?

Eva sa...

Jenny, kärlek måste till för att bekämpa hatet. Och mod!

Eva sa...

Eva, det är skamligt av Facebook att inte ta ansvar. Och när det gäller H&M är jag säkert inte ensam om köpbojkott tills de ändrar policy.