https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 11 april 2013

Tjejkväll för shopoholics - det blir tomt och tunt

Vad vill vi kvinnor? Igår bjöd det lyxiga varuhuset  in till tjejkväll. Jag gick dit, det bjöds på vin och melonsallad, piffigt upplagt i små böjda skedar. Massor med kvinnor minglade omkring. Jag insåg att målet var att vi skulle shoppa, så det gjorde jag inte. Men jag fick ryggmassage vid en disk, små prover av ditten och datten. Och så vidare.
Plötsligt strömmar en rad unga flickor in i sminkavdelningen iförda baddräkter. Unga och vackra och avklädda gick de omkring. Dessutom skulle de nu sminkas för att bli ännu vackrare. Årets baddräktsmode. Nä...det var inte kul tyckte jag. De flesta av oss där var inte  22- som modellerna med långa ben, vanliga kvinnor var vi.

Vad gillar vanliga kvinnor? Böcker så klart! Men den enda bok som såldes vad jag kunde se var Margo Fallais bok om mode eller vad det nu är. På detta varuhus där det finns en jättebra kunnig bokavdelning. Som var stängd.
Usch vad det är trist att bli betraktad som en kringvandrande shoppare med bara yta som intresse, tycker jag!
Men låt bli att gå dit då, hör jag någon mumla. Jovisst, såklart, helt rätt, men jag gör ju mina utflykter ut i världen. Dessutom gillar jag både yta (kläder och parfymavdelningar) och innehåll och hade hoppats på mer av en tjejkväll än att bara ses som en ytlig shopoholic!

7 kommentarer:

cruella sa...

Oj, du är fördomsfri du. Föredömligt! Visst har du rätt i att man kan gilla allt möjligt. Jag skulle aldrig i livet ens komma på tanken att någon kunde vända sig till mig med en sådan inbjudan, ens om jag fick den;)

Trist att höra att den uppfyllde mina fördomar om sådant. Å andra sidan skulle jag aldrig ha förväntat mig att en s k tjejkväll ordnad av kommersiella intressen skulle bjuda på något intellektuellt.

Eva S - Livet enligt mig sa...

Det är väl lite motsägelsefullt, Cruella, men jag är svag för mys och mingel och flärd också. Dessutom vill jag puffa för att det borde ha gått att förena även för en firma med kommersiellt tänkande. Tror att många av besökarna skulle ha gillat en hörna med billiga bra böcker och härliga författare, te och tillbehör mm på NKs bokavdelning och att de flesta skulle ha velat slippa de avklädda små flickorna som sminkades! Om dom tänkt smartare....

Jane Morén sa...

Eva, det förvånar mig enormt, ja känns surrealistiskt när du berättar, att det plötsligt strömmande ut en hoper halvnakna unga tjejer. Herregud! Jag skulle blivit helt perplex, vem har kommit på något sådant. Jag gillar inte alls att unga tjejers kroppar ska exponeras på det sättet. Jag förstår du blev besviken, man kunde absolut väntat sig mer av en tjejkväll tycker jag.

Eva S - Livet enligt mig sa...

Det var inte trevligt alls, Jane. De unga tjejerna i baddräkt var så utlämnade och nakna, trots att det var mest kvinnor där. Men det gav mig en väldigt ledsen känsla.

Margareta Wahlén sa...

Det är lite knepigt det där med flärd och lyx. Man skulle önska precis som du säger att men kunde blanda både det ena och andra på ett smakfullt sätt så att både vår längtan efter det flärdfulla och det mer djupa kunde få sitt lystmäte. Så svårt kan det ju inte vara....och varför inte haft en baddräktsparad för oss lite äldre med lite uppfriskande make up tips!
De som ordnar sådant här är definitivt inte smarta. Helt efter sin tid! Hoppas någon av dem läser din blogg!

Eva S - Livet enligt mig sa...

Margareta, det var verkligen så otidsenligt. Visst längtar man efter fantastiska platser där man kan mötas, platser som innehåller både behovet av vackra saker och sådant som går under ytan. Var hittar vi det månntro?

Anonym sa...

Jag håller helt med! Jag tror många som gillar flärd och lite lyx och mode ändå vill slippa trist objektifiering och stärkande av ouppnåeliga ideal. Det får oss ju att må dåligt när flärden egentligen är till för att lyxa och få en att känna sig lite piffig.
Skärpning NK!!!